Poziția FRF în scandalul scandărilor xenofobe de la Sf. Gheorghe: „E nevoie de intervenţii în această zonă”

Articol de Gigi Grigorescu - Publicat luni, 30 ianuarie 2023, ora 16:10,
Răzvan Burleanu
Răzvan Burleanu

Preşedintele FRF, Răzvan Burleanu, a declarat că este important ca şi autorităţile să poată să intervină pentru a sancţiona asemenea fapte.

Ne dorim ca stadionul să reprezinte un spaţiu civilizat”, a spus Răzvan Burleanu

Meciul Sepsi – FC U 1948 Craiova, din Etapa a 23-a a Superligii de fotbal, a fost suspendat definitiv, duminică, în minutul 26, la scorul de 0-0, din cauza scandărilor suporterilor celor două echipe.

Într-o primă fază, arbitrul Andrei Chivulete a trimis cele două echipe la vestiare din cauza scandărilor xenofobe şi rasiste ale galeriilor celor două formaţii.

Jocul a fost reluat după 10 minute, dar centralul a suspendat definitiv meciul după doar câteva zeci de secunde, din cauza noilor scandări ale suporterilor. O decizie în privinţa acestui meci va fi luată de Comisia de Disciplină a FRF.

Poziţia Federaţiei Române de Fotbal este una foarte clară. În primul rând nu ne dorim să avem scandări rasiste, discriminatorii sau xenofobe în societatea noastră, iar stadioanele fac parte din societatea noastră.

Pe de altă parte, arbitrul Andrei Chivulete a urmat îndeaproape un protocol în trei paşi care se aplică şi la nivel internaţional. În perioada următoare va urma un caz care va ajunge pe masa Comisiei de Disciplină şi care va decide în ceea ce priveşte incidentele petrecute la acest meci.

Noi ca Federaţie am fost foarte fermi în ceea ce priveşte mesajul pe care am dorit să-l transmitem, chiar dacă anumite grupuri de suporteri nu susţin acest mesaj. Ceea ce contează este ca şi autorităţile şi legiuitorii să poată să intervină atunci când toate aceste principii sunt încălcate”, a spus președintele FRF.

Burleanu îşi doreşte ca stadioanele din România să devină spaţii civilizate în care familiile să poată veni cu copiii să urmărească spectacolul fotbalistic.

Am spus clar care este politica noastră pentru că dorim să nu mai vedem mesaje sau scandări violente pe stadioanele din România. De ce? Pentru că ne dorim ca stadionul să reprezinte un spaţiu civilizat, unde să te poţi duce cu copilul indiferent de vârsta acestuia şi să ai parte de o experienţă sigură pentru copilul tău. Cu siguranţă e nevoie de intervenţii în această zonă”, a adăugat Răzvan Burleanu.

superligarazvan burleanuEtapa a 23-a