Presa din Ungaria a titrat despre naționala României: ”Nu stau cu picioarele pe pământ”

Articol de Mihai Popescu - Publicat marți, 18 iunie 2024, ora 19:31,
România
România

România a produs o mare surpriză la debutul la EURO 2024. „Tricolorii” s-au impus categoric cu 3-0 în fața Ucrainei, sporind astfel șansele la calificarea ulterioară în fazele eliminatorii.

Victoria României a stârnit interesul publicațiilor internaționale, printre care și cea maghiară.

Maghiarii au scris că suporterii români compară lotul naționalei din prezent cu Generația de Aur din 1994.

”Naționala României este deja comparată cu Generația de Aur a lui Hagi”, a fost titlul dat de jurnalistul Miklos Boros în Nemzeti Sport.

”Publicul fotbalistic din România nici măcar nu încearcă să stea cu picioarele pe pământ după debutul la Campionatul European al naționalei, care a depășit toate așteptările. A comparat direct victoria cu 3-0 în fața Ucrainei cu meciul de la Cupa Mondială cu Columbia, al Generației de Aur, din anii ’90. (…)

Căpitanul României Nicolae Stanciu, ales cel mai bun jucător al meciului, a spus luni că este cea mai frumoasă zi din viața sa după nașterea fetițelor sale, dar la conferința de presă a adresat un mesaj fanilor și jurnaliștilor care au insultat jucătorii de la echipa națională.(…)

Și Florinel Coman poate fi fericit cu succesul său, el s-a și ales cu un nou club. Qatarezii de la Al-Duhail au plătit cinci milioane de euro pentru winger-ul de la FCSB și golgheterul din Superligă”, a scris publicația maghiară.

 

ucrainaungariaromaniaeuro 2024