Presiune imensă pe Iga Swiatek! Poloneza poate pierde locul 1 WTA după Roland Garros

Articol de Gigi Grigorescu - Publicat vineri, 26 mai 2023, ora 22:40,
Iga Swiatek
Iga Swiatek

Jucătoarea poloneză de twnis Iga Swiatek, liderul clasamentului mondial, pierde locul 1 dacă nu ajunge în semifinale la Roland Garros.

Aryna Sabalenka va fi noul lider WTA, dacă Iga Swiatek nu ajunge în semifinale la Roland Garros

Swiatek este deținătoarea trofeului, după ce a învins-o anul trecut în finală pe jucătoarea americană Cori Gauff cu 6-1, 6-3. Ea s-a mai impus pe zgura pariziană și în 2020, la capătul unui turneu senzațional, în care nu a pierdut niciun set.

Poloneza are de apărat 2.000 de puncte și, dacă nu se califică în semifinale, pierde sigur locul 1 WTA. din spate vine belarusa Aryna Sabalenka. Ea a ajuns în 2022 până în turul 3 și orice victorie în plus o apropie de Swiatek.

Poloneza a dat emoții fanilor după ce săptămâna trecută a abandonat la Roma din cauza unei accidentări la coapsă. „Din fericire, nu a fost nimic grav, mi-am luat câteva zile libere, încă mă refac după accidentarea la coapsă, dar voi fi bine pentru meciul din tur, asta e cel mai important”, a declarat Swiatek.

Pe de o parte, evident că nu este uşor să te accidentezi ştiind că ai un turneu săptămâna următoare, dar, pe de altă parte, sunt foarte bucuroasă că am avut aceste câteva zile libere în plus, pentru că aveam nevoie de timp să reîncarc bateriile”, a explicat Swiatek.

Este prima săptămână după, să zicem, Indian Wells (n.r. – în martie) când am avut timp să fac lucrurile în linişte şi să mă concentrez ceva mai mult asupra tehnicii mele. Profit cu adevărat de acest timp, fiindcă în sezon, nu prea avem.

Cred că asta îmi va da multă încredere pentru turneu. Am mai mult timp după Roma decât anul trecut şi pot să mă pregătesc mai liniştit pentru Roland Garros”, a spus Swiatek.

Este plăcut să ai adversare care să fie cu ochii pe tine tot timpul”, spune Iga Swiatek

Poloneza s-a referit și la duelurile pe care le are pe teren cu Sabalenka și kazaha Elena Rybakina. Aceasta din urmă a câștigat ultimele trei meciuri directe, iar Aryna a învins-o în finală la Madrid, pe zgură, al începutul lunii.

Situația este total diferită față de anul trecut. Este plăcut să ai adversare care să fie cu ochii pe tine în mod constant. Am jucat atât de multe meciuri una împotriva celeilalte, încât din punct de vedere tactic ne cunoaștem destul de bine jocul.

Dar trebuie, uneori, să venim cu soluții diferite, ceea ce este destul de interesant, pentru că nu am mai făcut așa ceva în carieră.

Cred că asta au trebuit să facă cu siguranță cei trei mari (n.r. – Roger Federer, Rafael Nadal și Novak Djokovic) când au jucat 30 de meciuri unul împotriva celuilalt sau chiar mai mult.

Așa că mă bucur să învăț lucruri noi. Știu că toate lucrăm din greu pentru a juca din ce în ce mai bine. Este o motivație în plus, cu siguranță.

Doar că în timpul sezonului nu avem prea mult timp de exersat lucruri noi. Așa că iau totul încet și mă concentrez puțin mai mult pe tehnica mea. Asta îmi va da multă încredere când începe turneul”, a mai precizat poloneza, citată de tennismajors.com.

Iga SwiatekRoland Garros 2023