Presiune pe Gareth Southgate! Ar putea fi dat afară dacă nu câştigă titlul european cu Anglia

Articol de Gabriel Ion - Publicat marți, 11 iunie 2024, ora 18:18,
Gareth Southgate
Gareth Southgate

Selecţionerul Angliei, Gareth Southgate a sugerat că ar putea părăsi naţionala Albionului dacă nu va câştiga titlul european.

Southgate conduce echipa naţională a Angliei din 2016

„Dacă nu câştigăm, probabil că nu voi mai fi aici. Deci aceasta este poate ultima şansă. Eu cred că aproximativ jumătate dintre antrenorii echipelor naţionale pleacă după un turneu final.

Aceasta este natura fotbalului internaţional. Sunt aici de aproape opt ani acum. Aşa că ştiu că nu poţi să ieşi în mod constant în faţa oamenilor şi să spui: „încă puţin, vă rog”, pentru că la un moment dat oamenii îşi pierd încrederea în mesajul tău.

Dacă vrem să fim o echipă grozavă şi vreau să fiu un antrenor de top, atunci trebuie să performez şi să performăm în momentele mari”, a declarat Southgate, într-un interviu acordat publicaţiei germane Bild.

Antrenorul formaţiei „Three Lions” a mai adăugat că nu a luat în considerare o prelungire a contractului de selecţioner înainte de a pleca în Germania pentru a juca Euro:

„Prelungirea nu a fost o opţiune. Motivul este că ar fi existat mai multe critici, ceea ce ar fi pus mai multă presiune asupra echipei. Este mai bine să te gândeşti la aceste lucruri după ce competiţia se termină”, a precizat el.

Gareth Southgate (53 de ani) conduce echipa naţională a Angliei din 2016, disputând finala Euro 2020 şi având un palmares de 59 victorii, 17 remize şi 16 înfrângeri. Contractul lui cu federaţia engleză urmează să se încheie oficial la sfârşitul anului.

În luna martie a circulat un zvon conform căruia Southgate ar putea fi instalat pe banca echipei Manchester United în această vară, înlocuindu-l pe Erik ten Hag, al cărui viitor este din ce în ce mai incert.