Prima reacție a lui Popovici după ce a obținut aurul la 200 de metri liber: ”Nu sunt în niciun caz dezamăgit că nu am bătut timpul lui Phelps!”

Articol de Mihai Popescu - Publicat luni, 15 august 2022, ora 21:20,
David Popovici este pasionat de filosofie și magie, merge pe bicicletă după antrenamentele epuizante și nu are de gând să se mute în Statele Unite ale Americii
David Popovici este pasionat de filosofie și magie, merge pe bicicletă după antrenamentele epuizante și nu are de gând să se mute în Statele Unite ale Americii

David Popovici a reușit să câștige o nouă medalie de aur la Campionatul European. Românul s-a impus în proba de 200 de metri liber, care a avut loc la Roma.

Popovici a câștigat finala la 200 de metri liber, după ce în urmă cu câteva zile devenise cel mai rapid înotător din lume la proba de 100 de metri liber. Sportivul nostru și-a lăsat adversarii în spate și a scos timpul 1:42.97, la trei secunde în faţa următorului clasat. De asemenea, el a scos un nou record mondial la juniori. La finalul meciului, românul a oferit o primă reacție.

”Sunt foarte mulțumit. Nu sunt în niciun caz dezamăgit că nu am bătut timpul lui Phelps. Am un sentiment, nu prea știu cum să-l descriu. ‘Ah, încă o sutime’, ăsta a fost primul gând.

Dar nu are nimic. Am tot timpul din lume. Phelps, când a stabilit timpul, a făcut și record mondial. Cu pași mici ne îndreptăm în direcția pe care o dorim.

Da, m-a obosit mai tare această finală, fiind a doua probă din program. M-a obosit neobișnuit de tare.

Dar nu a fost cea mai grea cursă din viața mea. Cu siguranță a fost cea mai bună cursă la 200 de metri. Dar asta face parte din sport, din ceea ce facem noi”, a declarat David Popovici.