Primele declarații ale lui Neil Lennon ca antrenor al Rapidului: „Vreau să aduc succes cât de repede pot”

Articol de Gabriel Ion - Publicat marți, 21 mai 2024, ora 17:13,
Neil Lennon
Neil Lennon

Noul antrenor al echipei de fotbal Rapid Bucureşti, Neil Lennon, a afirmat că îşi doreşte să câştige un trofeu cu Rapid cât de repede se poate.

„Vreau să aduc succes Rapidului cât de repede pot”, a spus Neil Lennon

De asemenea, el a recunoscut că ar fi o prostie să stabilească şi o perioadă de timp pentru acest lucru.

„Sunt noul antrenor al echipei Rapid, ceea ce mă face mândru şi fericit. Sunt foarte încântat de această nouă experienţă şi sper să avem succes. Am vorbit cu conducerea clubului despre noua direcţie a echipei, din punct de vedere tactic.

Am destulă experienţă în cariera mea, este o nouă provocare pentru mine şi voi da tot ce am mai bun. Am încredere în succesul acestui club că vom putea să îl repunem pe hartă.

Am avut mai multe oferte, dar am vrut să iau o pauză de la antrenorat, au fost alegerile mele personale. Acum am vrut să antrenez din nou în Europa pentru că este minunat să antrenezi aici. Vreau să aduc succes Rapidului cât de repede pot.

Nu vreau să vorbesc despre timp, în cât timp voi aduce un trofeu, pentru că ar fi o prostie. Dar ne dorim să luptăm pentru el, trebuie să fim disciplinaţi şi să muncim mult. Am 14 ani de experienţă ca antrenor şi vin cu experienţa mea aici”, a declarat Lennon.

„Trebuie să lucrăm la mentalitate, la motivaţie”, a recunoscut Lennon

El îşi doreşte disciplină şi spirit de sacrificiu de la jucătorii rapidişti pentru a-şi atinge obiectivele.

„Voi vorbi şi cu Cristi Săpunaru şi cu ceilalţi jucători. Săpunaru este un lider al echipei, a avut o carieră fantastică. Dar voi vorbi cu toţi jucătorii, pentru că nu este vorba doar de Săpunaru, este vorba de întreaga echipă.

Trebuie să lucrăm la mentalitate, la motivaţie, vreau să aduc mai multă intensitate şi standarde profesioniste. Dacă vrem să devenim campioni trebuie să fim puternici tot anul, nu doar o jumătate de sezon.

De aia trebuie să avem un pre-sezon foarte puternic. Vreau disciplină, spirit de sacrificiu, ştiu că nu va fi uşor, dar în fotbal aşa este”.

Lennon urmăreşte fotbalul românesc din anii ’70

Tehnicianul nord-irlandez s-a declarat un cunoscător al fotbalului românesc, despre care a spus că îl urmăreşte din anii ’70.

„Ştiu câte ceva despre fotbalul românesc, îl ştiu pe Dan Petrescu, am jucat împotriva celor de la CFR Cluj. Am fost impresionat de ceea ce am găsit la club şi de discuţiile pe care le-am avut cu domnul Şucu.

Despre Rapid am auzit de mult timp, prin anii 70 am auzit despre fotbalul românesc, apoi despre Steaua în cupele europene, despre Rapid, despre Dinamo, despre Cluj. Apoi despre jucătorii de la echipa naţională, Hagi, Popescu, Munteanu, Petrescu, era o echipă fabuloasă, care a inspirat generaţiile de după”, a completat Lennon.

Lennon are 10 trofee în palmares, plus o promovare în prima ligă scoțiană

Bogdan Lobonţ, care a asigurat interimatul la Rapid după plecarea lui Cristiano Bergodi, va face parte din echipa lui Lennon. Întrebat dacă va face faţă presiunii de la Rapid, Lennon a spus că este obişnuit de la Glasgow.

„Dacă vorbim de presiune încercaţi să trăiţi la Glasgow. Eu înţeleg că fanii sunt pasionali, că vor ceea ce este mai bun pentru club. Înţeleg şi că într-o zi poţi fi rege şi în alta poţi fi jos. Pasiunea suporterilor este foarte importantă pentru club, eu înţeleg asta”, a mai spus Neil Lennon.

Nord-irlandezul Neil Lennon a fost numit, luni, în funcţia de antrenor principal al echipei Rapid, semnând un contract pentru următoarele două sezoane.

Ca antrenor, a fost de cinci ori campion al Scoţiei cu Celtic Glasgow (2012, 2013, 2014, 2019, 2020), a câştigat Cupa Scoţiei de patru ori cu Celtic (2011, 2013, 2019, 2020), a triumfat în Cupa Ligii scoţiene (2020), a câştigat liga secundă scoţiană cu Hibernian (2017), plus Cupa Ciprului, cu Omonia Nicosia (2022).