Primul pas spre Europa! FC U Craiova 1948 și FC Voluntari joază, azi, barajul pentru Conference League

Articol de Gigi Grigorescu - Publicat vineri, 26 mai 2023, ora 17:47,
FC U Craiova – FC Voluntari
FC U Craiova – FC Voluntari

FC U Craiova 1948 și FC Voluntari își dispută, de la ora 20:00, prima manșă a barajului pentru preliminariile Conference League.

Egalitate perfectă în acest sezon între FC U Craiova 1948 și FC Voluntari

Cele două formații au terminat pe locurile 1 și 3 în clasamentul final al play-out-ului Superligii. Formația olteană a adunat 36p, iar cea ilfoveană a fost la egalitate cu Petrolul, 34p, dar a fost dezavantajată de numărul mai mic de puncte din sezonul regulat.

Petrolul, în schimb, nu a depus dosarul pentru licența UEFA, motiv pentru care FC Voluntari va juca, în deplasare, prima manșă a barajului pentru Conference League. Învingătoarea va juca meciul decisiv cu formația de pe locul 3 din play-off, pe terenul acesteia.

În meciurile directe din sezonul regulat, fiecare s-a impus pe teren propriu: FC Voluntari cu 1-0, iar FC U Craiova 1948 cu 2-1. În play-out, gazdă a fost echipa olteană, iar tabela a arătat la final 3-3.

FC U Craiova nu a mai pierdut acasă din 31 martie, când a fost învinsă de Petrolul cu 0-1. A fost singura înfrângere suferită de olteni în ultimele 11 meciuri disputate în campionat pe teren propriu, în rest au opt victorii şi două remize.

De partea cealaltă, Ilfovenii sunt neînvinşi în ultimele 13 partide jucate în Superligă (6 succese şi 7 remize).

Marcel Pușcaș face apel al suporteri să încurajeze FC U Craiova 1948 și în momentele dificile

Președintele echipei FC U Craiova 1948, Marcel Pușcaș, spune că FC Voluntari este una dintre cele mai bune din SuperLiga.

Ne așteptam să ocupăm acest loc cu două-trei etape mai devreme. E un avantaj că jucăm acasă, dar meciul e extrem de greu. Voluntari are una dintre cele mai bune echipe din campionat, cu jucători maturi, masiziv, Nemec, Armaș, Rață, Damașcan.

E o echipă bună și matură, fără complexe în fața formațiilor din România. Dacă abordăm meciul cum trebuie, șansele sunt mari. Dacă avem sincope, s-ar putea să avem probleme. Ca în campionat, de la 3-1 pentru noi, au revenit la 3-3 și puteau să facă 4-3, au avut posesie, ocazii.

Avem un hop de trecut, sper să îl trecem. Eu cred că vor veni oameni la meci, e și miză mare, e și vineri, mâine e liber, nu au motive să nu o facă. Suporterii sunt bine-veniți, trebuie să fie al 12-lea jucător. Dacă încurajează echipa în momentele dificile, sunt un sprijin real.

La noi e mare tradiție și un grup mare e alături de echipă de mulți ani, merită respect suporterii. Jucătorii trebuie încurajați pe tot parcursul meciului, dar mai ales în momentele grele”, a declarat Marcel Pușcaș, potrivit gsp.ro.

conference leaguebarajmarcel puscas