Probleme pentru Carlo Ancelotti, acuzat de evaziune fiscală! Justiţia spaniolă cere cinci ani de închisoare

Articol de Gabriel Ion - Publicat joi, 13 iunie 2024, ora 18:04,
Carlo Ancelotti
Carlo Ancelotti

Antrenorul echipei Real Madrid, Carlo Ancelotti, se află în vizorul justiţiei spaniole.

Tehnicianul de 65 de ani nu a declarat venituri de 1.062.110,69 de euro, obținute în 2 ani

Italianul riscă cinci ani de închisoare pentru o evaziune fiscală estimată la peste un milion de euro.

După ce a câştigat a cincea Ligă a Campionilor (după 2003 şi 2007 cu AC Milan şi 2014 şi 2022 cu Real Madrid), Carlo Ancelotti este acum în vizorul justiţiei spaniole.

Potrivit El Mundo, antrenorul italian riscă până la cinci ani de închisoare pentru infracţiuni fiscale comise în timpul primului său mandat în Spania.

În martie anul trecut, procuratura din Madrid a cerut patru ani şi nouă luni de închisoare împotriva antrenorului lui Real Madrid pentru fraude comise în dauna fiscului spaniol în 2014 şi 2015.

Tehnicianul de 65 de ani nu a declarat peste un milion de euro din drepturi de imagine pe o perioadă de doi ani. Abogacía del Estado (Procuratura Generală a statului) a mărit uşor pedeapsa la cinci ani de închisoare.

Potrivit El Mundo, care a avut acces la documentul prezentat în instanţă, Carlo Ancelotti era obligat să plătească impozite pentru toate veniturile sale. Cu toate acestea, în declaraţia sa, italianul nu a trecut veniturile pe care le-a obţinut din exploatarea imaginii sale, ci doar remuneraţiile legate de activitatea sa de antrenor la Real Madrid.

El ar fi folosit societatea Vapia Limited, cu sediul în Insulele Virgine Britanice (considerate un paradis fiscal de către Uniunea Europeană), pentru a-şi gestiona drepturile de imagine. Frauda s-a ridicat la 386.361,93 euro în 2014 şi la 675.718,76 euro în 2015.

Apărarea lui Carlo Ancelotti, care afirmă că a primit „sfaturi proaste” în ceea ce priveşte declararea impozitelor sale, cere reducerea pedepsei, subliniind că antrenorul italian a acoperit deja o mare parte din presupusa fraudă.