Probleme pentru PSG înaintea debutului noului sezon! De ce nu are voie Christophe Galtier să stea pe bancă

Articol de Gigi Grigorescu - Publicat sâmbătă, 06 august 2022, ora 14:52,
Christophe Galtier trebuie să transmită o scrisoare către federația franceză, în care să dea asigurări că va face toate demersurile necesare pentru a-și înnoi diploma în cel mai scurt timp
Christophe Galtier trebuie să transmită o scrisoare către federația franceză, în care să dea asigurări că va face toate demersurile necesare pentru a-și înnoi diploma în cel mai scurt timp

Campioana Franței, PSG, l-a prezentat, oficial, pe 5 iulie pe noul antrenor Christophe Galtier, la câteva ore după ce a anunțat despărțirea de Mauricio Pochettino.

Contractul lui Christophe Galtier cu PSG nu a fost aprobat, deoarece are probleme cu licența UEFA

PSG va debuta sâmbătă în nou sezon competițional, urmând să întâlnească în deplasare pe Clermont. Numai că echipa din capitala țării ar putea să fie privată de serviciile antrenorului Christophe Galtier.

Contractul acestuia cu PSG nu a fost aprobat de Federația Franceză de Fotbal. El a semnat la începutul lunii iulie un angajament pe 2 ani, care nu a fost aprobat de Comisia Federală a Educatorilor și Antrenorilor de Fotbal, anunță RMC Sport.

Este vorba despre o problemă legată de diploma UEFA. Regulamentul din Franța prevede că un antrenor trebuie, la fiecare 3 ani, să susțină un test de cunoștințe (un fel de actualizare) cu cei care trec certificatul de antrenor profesionist.

Dar Christophe Galtier nu a mai făcut acest lucru, chiar dacă în sezonul trecut a antrenat Nice, echipă care în vară l-a transferat pe Rareș Ilie, iar în precedentele patru a fost pe banca lui Lille.

Ca urmare, tehnicianul este obligat să facă demersuri pentru a remedia situația. Concret, Galtier trebuie să transmită o scrisoare către Federația Franceză de Fotbal, în care să dea asigurări că va face toate demersurile necesare pentru a-și înnoi diploma în cel mai scurt timp posibil.

Tehnicianul lui PSG nu este singurul din fotbalul profesionist francez care se află în această situație. Jerome Monier, aflat pe banca divizionarei secunde Sochaux, are și el probleme.

ligue 1PSGChristophe Galtier