SONDAJ: Cine ați dori să fie următorul selecționer al României?

Proiectul de lege privind combaterea dopajului în sport a fost adoptat! Anunţul făcut de Cristi Balaj

Articol de Mihai Cristian - Publicat luni, 18 octombrie 2021, ora 20:58,
Cristi Balaj, preşedinte ANAD
Cristi Balaj, preşedinte ANAD

Un nou proiect de lege care a fost iniţiat de către Agenţia Naţională Anti-Doping şi susţinut de către Guvernul României a fost astăzi adoptat de Senat.

Proiectul a fost adoptat cu unanimitate de voturi, iar România s-a raliat astfel ultimelor prevederi ale Codului Mondial Antidoping, după cum informează Secretariatul General al Guvernului, pe platforma oficială.

,,România s-a raliat Codului Mondial Antidoping 2021 printr-o serie de modificări legislative coordonate de specialiştii Secretariatului General al Guvernului. Senatul a adoptat astăzi proiectul de lege al Guvernului privind prevenirea şi combaterea dopajului în sport, lege absolut esenţială pentru ca sportivii români să poată continua să participe la competiţii internaţionale majore. Constituit ca o urgenţă legislativă, proiectul a fost construit în echipă, de specialiştii Secretariatului General al Guvernului (SGG) şi cei ai Agenţiei Naţionale Anti-Doping (ANAD), instituţie publică cu personalitate juridică, în subordinea Guvernului şi în coordonarea prim-ministrului prin Secretariatul General al Guvernului. Urgenţa a impus-o obligativitatea ce îi revenea României de a prelua modificările aduse de WADA Codului Mondial Antidoping. Doar negocierile şi angajamentele clare asumate de conducerile SGG şi ANAD au dus la amânarea declarării stării de neconformitate a României şi acceptarea unei scurte prelungiri a perioadei de adaptare legislativă în ţară.”, se arată în comunicat.

,,Sportivii au dreptul fundamental de a practica un sport curat, fără dopaj, iar instituţiile implicate în activitatea sportivă trebuie să le protejeze sănătatea şi să promoveze corectitudinea şi egalitatea. Pentru toate acestea este necesară aplicarea unor programe anti-doping eficiente, gândite la nivel internaţional de Agenţia Mondială Anti-Doping, dar coordonate şi armonizate la nivel naţional de ANAD, pentru depistarea, descurajarea şi prevenirea dopajului în sport. Legea adoptată astăzi este piatra de temelie pentru implementarea tuturor celor de mai sus şi vreau să întăresc informaţia că ANAD este conformă.”, a precizat şi Cristi Balaj, preşedintele ANAD.

 

Citeşte şi NOUA LEGISLAȚIE PRIVIND INCRIMINAREA TRAFICULUI DE SUBSTANȚE CU GRAD MARE DE RISC, APROAPE ADOPTATĂ. CRISTI BALAJ: „MAI ESTE DOAR UN PAS”

realitateasportcristi balajanaddopaj