Rafael Nadal anunță că nu participă la un alt turneu important

Articol de Ionut Dumitrescu - Publicat joi, 15 februarie 2024, ora 15:18,
Rafael Nadal
Rafael Nadal

Rafael Nadal nu a participat în acest an la Australian Open, ca urmare a unei accidentări suferite la Brisbane. Ibericul a anunțat că va mai lipsi de la un alt turneu important.

Câștigător a 22 de turnee de Grand Slam, Rafa a revenit după un an de absență (din cauza unei probleme la șold), dar s-a accidentat din nou în meciul pierdut în fața lui Jordan Thompson.

Nadal (37 de ani) a precizat că a suferit o microruptură musculară, iar inițial fusese trecut pe lista participanților de la Qatar Open (19-24 februarie).

Aflat acum pe locul 646 în clasamentul mondial, spaniolul a câștigat turneul de la Doha în 2014 (după o finală cu Gael Monfils).

Din păcate însă, Nadal a transmis că accidentarea îi dă în continuare bătăi de cap și că nu va participa la ediția din acest an de la Doha.

„Mi-ar fi plăcut să joc la Doha, unde echipa turneului, precum şi fanii extraordinari din Qatar m-au susţinut întotdeauna foarte mult. Din păcate, nu sunt pregătit să concurez şi nu voi putea veni la Doha, unde mi-am dorit foarte mult să fiu şi să joc din nou după acea victorie de neuitat din 2014.

Mă voi concentra să continui să muncesc pentru a fi pregătit pentru demonstrativul din Las Vegas şi pentru uimitorul turneu de la Indian Wells.” – a declarat Nadal, potrivit ATPTour.

australian openrafael nadalbrisbane