Rafael Nadal recunoaște că a avut probleme grave: „Am fost la psiholog de două ori în viață”

Articol de Gigi Grigorescu - Publicat vineri, 16 februarie 2024, ora 18:50,
Rafael Nadal
Rafael Nadal

Jucătorul spaniol de tenis Rafael Nadal, fost lider mondial, nu a ascuns că a mers de două ori la psiholog de-a lungul vieții.

Am fost la psiholog de două ori în viață”, a admis Rafael Nadal

El este mulțumit de faptul că percepția oamenilor cu privire la importanța sănătății mintale a evoluat mult în bine în ultimii ani.

Nu am avut niciodată o problemă să vorbesc despre acest lucru. Am fost la psiholog de două ori în viața mea, în două stagii diferite ale vieții, pentru două probleme pe care le-am avut”, a punctat câștigătorul a 22 de titluri de Mare Șlem.

El nu a spus care au fost cele două momente, dar se știe faptul că s-a confruntat cu probleme de anxietate în 2015, unul dintre cei mai slabi ani ai carierei.

În acel sezon nu a câștigat niciun titlu de Mare Șlem. la Australian Open și Roland Garros a fost eliminat în sferturi, la Wimbledon în turul 2, iar la US Open în turul 3. El mărturisea că a avut nevoie de opt luni pentru a depăși acele stări.

Rafael Nadal vrea să joace în acest la Roland Garros și Jocurile Olimpice

Nadal își dorește să participe la Roland Garros și Jocurile Olimpice. Turneul de Mare Șlem de pe iarba pariziană are loc între 20 mai și 9 iunie, iar competiția de tenis de la evenimentul pșoli-sportiv de la Paris este programată între 27 iulie și 4 august.

Nu știu ce evenimente mai am de jucat, dar nu vor fi multe. Roland Garros va fi unul dintre obiectivele mele.

„Mi-ar plăcea să joc și la Jocurile Olimpice. Nu este ceva ce pot confirma acum, dar sper că voi acolo…”, a mai precizat el, citat de Reuters.

Nadal a vorbit și despre legăturile sale cu Arabia Saudită, după ce a fost numit luna trecută ambasador al Federației de Tenis a țării.

Mă plătesc, da! Am nevoie de bani? Deloc, suma pe care o primesc nu îmi va schimba viața. Nu am semnat un super contract, ca alți colegi sportivi care sunt acolo și îi respect total”, a spus el, recunoscând că vrea să creeze o Academie Rafa Nadal în respectiva țară.

Angajamentul meu este să promovez tenisul și să încerc să-mi ating obiectivele. Nu cred că Arabia are nevoie de mine pentru a-și spăla imaginea. Nu este obiectivul meu. Oamenii tind să-și exprime părera fără să pună întrebări.

Este de la sine înțeles că atunci când am acceptat, știam ce se va întâmpla. Cred că echipa mea a făcut o greșeală de comunicare și ar fi trebuit să ies mai devreme ca să explic”, a adăugat el.

Arabia Saudită a investit miliarde de euro în sporturi, inclusiv fotbal, ciclism, curse cu motor și golf, atragând critici dure din partea celor care numesc aceadstă manevră o încercare de a distrage atenția de la încălcările drepturilor omului.

rafael nadal