Rapid și-a stabilit programul cantonamentului din Austria. Amicale cu echipe din Austria, Polonia și Cehia

Articol de Gigi Grigorescu - Publicat joi, 23 iunie 2022, ora 16:41,
FC Rapid
FC Rapid

Rapid a încheiat primul cantonament, iar luni pleacă în Austria, pentru al doilea stagiu de pregătire. Elevii lui Adrian Mutu vor juca amicale cu echipe din Austria, Polonia și Cehia.

Rapid va juca patru amicale în Austria

Pentru Rapid urmează un sezon special, în condițiile în care în 2023 va sărbători centenarul. Obiectivele sunt calificarea în play-off și câștigarea Cupei României. Pentru îndeplinirea lor, elevii lui Adrian Mutu se pregătesc intens.

Giuleștenii au încheiat primul cantonament, care a avut loc la Curtea de Argeș, iar luni pleacă în cel din Austria. Acolo vor juca și patru amicale. Programul meciurilor de pregătire este următorul:

  • Miercuri, 29 iunie, de la ora 17:30, cu Spusu SKN St. Polten (Austria)
  • Vineri, 1 iulie, de la ora 11:00, cu MKS Cracovia SSA (Polonia)
  • Sâmbătă, 2 iulie, de la ora 17:00, cu LASK (Austria)
  • Marți, 5 iulie, de la ora 18:00, cu Slavia Praga (Cehia)

Până atunci, însă, echipa va participa, sâmbătă, la sărbătoarea celor 99 de ani de existență ai clubului. Evenimentul are loc pe stadionul Rapid – Giulești, iar organizatorii au pregătit mai multe surprize.

La 18:30, echipa antrenată de Adrian Mutu, inclusiv noile achiziții, va ieși la un antrenament cu public, alături de suporterii pe care îi vor întâlni, în main-eventul zilei.

De la 19:23, galeria va coboari din peluză în teren pentru juca împotriva echipei de fotbal un meci demonstrativ.

Adrian Mutu este mulțumit de modul în care s-au comportat rapidștii în cantonament

Antrenorul Adrian Mutu a tras primele concluzii după cantonamentul de la Curtea de Argeș. „Sunt foarte mulțumit, am avut o săptămână importantă, grea, cu antrenamente fizice, dar și tactice.

Am luat în cantonament jucători de la echipa a doua pentru că eu cred în ei, dar promovarea la prima echipă depinde doar de ei. Cei plecați la loturi au o săptămână de vacanță, cu excepția lui Rareș ilie, prezent la CE U19 din Slovacia.

Urmează stagiul din Austria, unde vom avea și meciuri amicale. Pentru noi nu contează rezultatele în meciurile de pregătire. Nu ne sunt indiferente, ne dorim să câștigăm, pentru că vrem să formăm o mentalitate de învingători. dar obiectivele sunt altele.

Va fi un moment dificil pentru jucători. vor avea câte 2 antrenamente pe zi, deci stresul va fi mare”, a mai spus tehnicianul.

Adrian Mutu mai are nevoie de doi jucători

Antrenorul Rapidului s-a referit și la viitoarea ediție de campionat. „Sunt foarte mulțumit de toți jucătorii. Pentru a spori competitivitatea e bună o dublare pe posturi. E nevoie de concurență, așa că mai avem nevoie de un vârf și un fundaș polivalent, care să joace și în centru și pe benzi.

Cred că următorul campionat va fi mai greu, poate cel mai greu din ultimii ani, inclusiv datorită echipelor de tradiție care au promovat. Pentru noi va fi un derby în plus, mă refer la meciul cu Petrolul.

Succesul stă în faptul că nu te dai bătut niciodată, indiferent cât este de greu și cât de dificile sunt momentele.

Obiectivul nostru e să intrăm în play-off. Până atunci rămânem concentrați, luăm meci cu meci. Suntem pe un parcurs bun, într-o creștere normală a clubului”, a adăugat Mutu.

adrian mutuaustria