Răspunsul FRF în legătură cu plecarea lui Edi Iordănescu de la națională: ”Nu a glumit!”

Articol de Mihai Popescu - Publicat duminică, 25 septembrie 2022, ora 20:08,

Naționala nu a avut rezultatele dorite. S-a vorbit despre o plecare a lui Iordănescu de la națională. Consilierul preşedintelui FRF Răzvan Burleanu, Andrei Vochin, a vorbit despre situația selecționerului.

”(n.r. dacă retrogradează România, ar trebui să continue ca selecţioner Edi Iordănescu?) Răspunsul ar trebui să fie puţin mai lung, nu e doar poziţia unei părţi, ci şi cea a părţii cealalte. În situaţia asta, trebuie să vrea să Edi să continue, din punctul de vedere al FRF, cred că lucrurile sunt clare.

(n.r. ai dubii că ar vrea Edi să continue?) Nu aş vrea să se întâmple aşa, dar la el va conta foarte mult reacţia jucătorilor pe teren, aşa cum le-a spus şi în vestiar, nu a glumit, înainte de meciul cu Finlanda şi aşteaptă şi acest meci cu Bosnia, să vadă cum stau lucrurile.

Pentru că un alt antrenor dinainte, Mirel Rădoi, a fost foarte regretat de jucători în momentul în care a anunţat că doreşte să plece, iar jucătorii au încercat în ultima seară, după meciul cu Liechtenstein, să îl convingă să rămână.

Ei trebuiau să facă lucrul ăsta pe teren, la meciul cu Islanda. Ca să îl convingă. Şi probabil că atunci Mirel Rădoi nu pleca. De aceea cred că e foarte importantă atitudinea jucătorilor.

În meciul cu Finlanda a fost foarte bună. Au demonstrat că ţin la Edi şi că îl vor în continuare, dar dacă vor în continuare să lucreze cu un antrenor modern şi aşa mai departe, atunci să arate mâine seară”, a declarat Andrei Vochin, la Orange Sport.

 

andrei vochiniordănescufrf