Răzvan Arnăut s-a calificat la Jocurile Olimpice de la Paris

Articol de Gabriel Ion - Publicat vineri, 21 iunie 2024, ora 16:10,
Răzvan Arnăut
Răzvan Arnăut

Sportivul Răzvan Pîrcălabu (categoria 60 de kilograme, lupte greco-romane) s-a calificat la Jocurile Olimpice.

La Paris 2024, la lupte, România va fi reprezentată cinci sportivi

Decizia a fost luată de Comitetului Internaţional Olimpic, care a declarat neeligibili mai mulţi luptători care reprezintă Rusia şi Belarus.

„Ieri am avut şedinţă de Birou Executiv în cadrul UWW şi în urma discuţiilor s-a aprobat lista cu ultimii sportivi calificaţi la Jocurile Olimpice de la Paris. Iar la categoria 60 de kilograme s-a calificat Răzvan Arnăut.

Este o veste extraordinară pentru noi pentru că iată, numărul de luptători români calificaţi pentru Paris creşte la cinci, exact cât am avut şi la Tokyo 2020.

Dacă reuşea şi Alexandra Anghel să prindă biletul, care a fost foarte aproape de calificare, acum cu Arnăut aveam 6 calificaţi, exact obiectivul pe care mi-l propusesem eu pentru Paris.

Pentru că asta îmi doream eu, să avem măcar un sportiv mai mult decât la Tokyo. Însă e bine şi aşa, cu Răzvan Arnăut ne-au crescut şansele la o medalie”, a afirmat, pentru AGERPRES, preşedintele FRL, Răzvan Pîrcălabu Pîrcălabu, care este membru în Biroul Executiv al Federaţiei Internaţionale de Lupte (UWW).

La Paris 2024, la lupte, România va fi reprezentată cinci sportivi: Andreea Beatrice Ana (lupte libere, cat. 53 kg), Kriszta Tunde Incze (lupte libere, cat. 62 kg), Cătălina Axente (lupte libere, cat. 76 kg), Alin Alexuc-Ciurariu (lupte greco-romane, cat. 130 kg), Răzvan Arnăut (lupte greco-romane, cat. 60 kg).