Răzvan Burleanu face ordine în fotbalul românesc! Ce spune despre VAR: „Arbitrii care au greșit vor fi sancționați!”

Articol de Mihai Dragomir - Publicat vineri, 14 octombrie 2022, ora 19:03,
Răzvan Burleanu
Răzvan Burleanu

Liga 1 beneficiază de arbitraj video din acest sezon, însă VAR-ul a creat deja multe momente controversate. Răzvan Burleanu, președintele FRF, a vorbit despre acest aspect.

Mai exact, Burleanu promite că toți arbitrii care au greșit chiar și cu ajutorul VAR, vor fi sancționați pe măsură. Iată ce a declarat Burleanu.

„L-am încurajat pe președintele CCA să avem o comunicare constantă!”

„Orice discuție ar exista la nivel de Comitet Executiv în ceea ce privește arbitrajul… vorbim de o comisie autonomă. L-am încurajat pe președintele CCA să avem o comunicare constantă și să nu ne ferim să recunoaștem când se comit anumite greșeli.

În ceea ce privește implementarea asistenței video în arbitraj, nu trebuie să uităm obiectivul. De a-l ajuta pe arbitru în luarea unei decizii. Acest obiectiv a fost îndeplinit, chiar dacă au fost anumite erori.

Arbitrii care au greșit vor fi sancționați. Suntem la primul an în ceea ce privește implementarea VAR-ului. Sunt țări care au implementat acest sistem de patru ani și se confruntă cu probleme mai grave decât noi”, a declarat Răzvan Burleanu, în cadrul unei conferințe de presă.

liga 1razvan burleanuVAR