Răzvan Marin ar putea să nu prindă lotul pentru EURO 2019! Motivele lui Rădoi

Articol de Realitatea Sportivă - Publicat marți, 23 octombrie 2018, ora 18:51,
razvan-marin
razvan-marin

Jucători precum Răzvan Marin, Denis Drăguș sau Tudor Băluță ar putea să nu facă parte din lotul României pentru Campionatul European de tineret din 2019. Selecționerul Mirel Rădoi a dezvăluit care este strategia lui pentru turneul final din Italia și San Marino.

Echipa națională de tineret s-a calificat la un Campionat European după o pauză de 20 de ani. ‘Tricolorii’ pregătiți de către Mirel Rădoi au încheiat neînvinși o grupă cu Portugalia, Bosnia și Herțegovina, Țara Galilor, Elveția și Liechtenstein.

Mirel Rădoi a declarat că naţionala U21 are ca obiectiv clasarea între primele patru participante la EURO 2019.

Primul criteriu de selecție pentru EURO va fi cel legat de meciurile decisive jucate în campania de calificare. Tot ei vor duce greul! Apoi, evident vor conta forma de moment, posturile și minutele prinse la echipa de club. Sunt mulți factori.

Lumea o să vină să spună ‘Răzvan Marin joacă titular la echipa mare, cum să nu joace la tineret?’. Dar trebuie să vedem că jucătorii trebuie să se încadreze și în strategia pe care o avem, modul de joc. Contează foarte mult ce fac la noi, nu la echipa mare„, a spus Rădoi pentru Gazeta Sporturilor.

Patru jucători eligibili pentru echipa națională de tineret au fost titulari în partida România – Serbia, scor 0-0, din Liga Națiunilor. Este vorba despre Cristi Manea (CFR Cluj), Tudor Băluță (Viitorul), Răzvan Marin (Standard Liege) și Denis Drăguș (Viitorul). Ionuț Nedelcearu (Ufa) a fost introdus pe teren în prelungirile primei reprize.

Italia (ca țară gazdă), România, Spania, Franța, Anglia, Germania, Serbia, Croația, Danemarca și Belgia sunt cele 10 echipe calificate direct la EURO 2019. Pentru ultimele două locuri se vor lupta în play-off Polonia, Grecia, Austria și Portugalia.

tineretmirel rădoiDenis Dragustudor balutarădoiu21razvan marinechipa nationala