Reacția Irinei Begu, după ce a lovit un copil la Roland Garros: „A fost un moment jenant pentru mine”

Articol de Vlad Ciotoran - Publicat joi, 26 mai 2022, ora 22:27,
Irina-Camelia Begu. Foto: Profimedia
Irina-Camelia Begu. Foto: Profimedia

Irina Begu (locul 63 WTA) a reacționat în urma incidentului din timpul meciului cu rusoaica Ekaterina Alexandrova (locul 31 WTA şi cap de serie numărul 30) din turul doi al turneului de la Roland Garros.

Begu a fost aproape să fie descalificată din cauza unui incident pe care l-a provocat. La scorul de 7-6 (3), 3-6, 2-0, 15-0 pentru Ekaterina Alexandrova, pe serviciul rusoaicei, Begu s-a dus spre marginea terenului pentru a-și schimba racheta pe care a aruncat-o de la câţiva metri. Aceasta a lovit scaunul de odihnă şi a ricoşat în tribună, lovind un copil, aflat pe primul rând.

Begu s-a arătat dezamăgită de maniera în care a reacționat.

”A fost și este în continuare un moment dezamăgitor pentru mine, jenant, pe care aș vrea să-l uit cât mai repede. Mi-am cerut scuze și îmi cer încă o dată scuze pentru momentul creat, nu a fost intenția mea și mă simt extrem de prost pentru ce s-a întâmplat.

Eu iubesc copiii enorm și m-a durut că s-a întâmplat să lovesc fix un copil. Îi mulțumesc mamei care a insistat că fiul său nu are nimic și i-a transmis asta și supervizorului.

De-a lungul carierei nu am avut incidente de acest fel și este o lecție pe care trebuie să o învăț și pot să spun doar că îmi cer încă o dată scuze.

A fost un moment foarte stânjenitor și m-am bucurat că mi s-a oferit a doua șansă de a juca. M-am bucurat că s-a reluat meciul, m-am simțit extrem de prost și pur și simplu nu am vrut să lovesc cu racheta… A fost un moment greu, mă bucur că publicul m-a înțeles și că a fost ulterior alături de mine”, a declarat Irina Begu, pentru Eurosport.

Begu s-a calificat în turul al treilea al turneului de la Roland Garros. Jucătoarea română de tenis a învins-o, joi, cu scorul de 6-7 (3), 6-3, 6-4, pe rusoaica Ekaterina Alexandrova (locul 31 WTA şi cap de serie numărul 30). Meciul a durat două ore şi 35 de minute.

Begu va evolua în turul al treilea cu Leolia Jeanjean, locul 227 WTA, beneficiară a unui wild card, care a eliminat-o pe Karolina Pliskova din Cehia, locul 8 WTA. Calificarea în această fază este recompensată cu un premiu de 125.800 de euro şi cu 130 de puncte WTA.

tenisroland garrosirina begu