Reacția lui Duckadam, după neînțelegerile dintre Boloni și conducerea FRF: „Nu putea să accepte acest contract”

Articol de Vlad Ciotoran - Publicat miercuri, 26 ianuarie 2022, ora 21:33,
Boloni, sursa foto- Profimedia Images
Boloni, sursa foto- Profimedia Images

Antrenorul Ladislau Boloni (68 de ani) a declarat, miercuri, într-o conferinţă de presă, că şi-a dorit să devină selecţionerul României. 

Helmut Duckadam, fost coechipier cu Boloni la Steaua, a declarat că antrenorul nu putea accepta oferta FRF, din cauza clauzelor impuse.

„Nu cred că Loți Boloni, la vârsta și experiența lui, putea să accepte acest contract, oferta. După câteva luni de zile putea fi demis. Rezultatele nu puteau să apară în acest context, nu știi ce se poate întâmpla, mai ales cu această pandemie. Pot trei-patru jucători să se infecteze.

Să vii pentru șase luni la 68 de ani, să închei cariera într-un mod nu prea plăcut, după 6-7 luni, nu era bine. În plus, nu lua cât a luat Daum… mereu noi, românii, ne așezăm mai jos, “lasă că se poate și mai puțin”. Și ce rezultate a avut Daum?

Îi dau dreptate lui Loți, nu poți să mergi la echipa națională și să nu știi un termen clar. Principalul obiectiv era Campionatul European, nu Liga Națiunilor. Dacă ieșim pe locul trei în Liga Națiunilor, îl dăm afară pe Edi Iordănescu și îl punem pe Mutu?

Edi Iordănescu trebuia să accepte oferta, la vârsta asta. Apoi nu mai apuca această șansă.

Cred că Federația l-a dorit pe Loți inițial, apoi când a văzut că el pune mai multe condiții, Federația a făcut un pas în spate și i-a pus anumite piedici, ca să nu accepte. Pentru că era incomod tot ce cerea. Cred că aveau un obiectiv și să ofere un salariu mai mic”, a spus Helmut Duckadam, la Digi Sport.

Edi Iordănescu (43 de ani) a fost numit, marţi, în funcţia de selecţioner al echipei naţionale a României.

Citește și EXCLUSIV | Abia instalat, Edi Iordănescu începe treaba de selecționer: „Aici e cea mai mare problemă”

duckadamboloni