Reacția lui Emil Săndoi după înfrângerea suferită de naționala U21 în primul amical: ”Sunt jucători care joacă la cluburi mari din Europa”

Articol de Mihai Popescu - Publicat vineri, 24 martie 2023, ora 21:59,
Emil Săndoi
Emil Săndoi

Naționala de tineret a României a pierdut primul amical din luna martie, pe teren propriu, cu Portugalia, scor 0-2.

Selecționerul naționalei de tineret, Emil Săndoi, a oferit mai multe declarații în urma înfrângerii suferite de echipa sa.

El a spus că prima repriză a fost foarte proastă, iar ghinionul care i-a însoțit pe parcursul partidei a fost decisiv.

De asemenea, el a subliniat diferența calității din campionatele unde joacă portughezii și cel al românilor.

”Cred că am făcut o primă repriză foarte proastă, cred că aici a fost o problemă, poate și puțin ghinion pe care îl avem. La primul meci amical al meu am jucat 4-2-3-1 cu Spania, în al doilea meci cu Olanda am jucat în alt sistem. Parcă e un făcut, când jucăm 4-2-3-1 sau 4-3-3 nu a trecut un minut și am luat gol.

Parcă nici eu nu îmi explic, au fost unele stângăcii făcute. Sunt jucători tineri, contează foarte mult moralul pentru ei. În a doua repriză s-au schimbat puțin lucrurile, jocul a fost puțin mai echilibrat față de prima. Poate este o diferență între campionatele în care joacă marea majoritate sau aproape toți dintre ei și fotbalul pe care îl avem noi. Știm că este un decalaj, nu vreau să deranjez sau să jignesc pe nimeni, e un decalaj între echipe, e normal să fie așa. Sunt jucători care joacă la cluburi mari din Europa, acolo joacă, nu bifează un minut sau trei sau fac un duș cu echipa.

Am încredere că vom arăta altfel cu Germania, așa s-a întâmplat și la acțiunea trecută, am arătat altă față. O să încerc să le ridic moralul, asta și încercat în cabină, ne așteaptă un test foarte dificil, întâlnim echipe care își permit să schimbe un 11 întreg și joacă la fel de bine. Trebuie să ne refacem pentru meciul care urmează, vom vedea ce decizii luăm”, a declarat Emil Săndoi la finalul meciului.

portugaliaromaniaemil săndoi