Reacția presei internaționale la decizia UEFA de a-i suspenda pe Sebastian Colțescu și Pierre Webo

Articol de Vlad Ciotoran - Publicat luni, 08 martie 2021, ora 21:08,
coltescu
coltescu

Presa internațională a reacționat în urma deciziei luată de UEFA de a-i sancționa pe Sebastian Colțescu și Pierre Webo.

Jurnaliști din întreaga lume au tratat pe larg scandalul în care a fost implicat arbitrul român în vârstă de 43 de ani.

Publicația turcă Star susține în continuare că arbitrul român ”a folosit termeni rasiști și a provocat un scandal uriaș cu Pierre Webo în partida PSG – Istanbul Başakşehir”.

Ancheta forului european a concluzionat, pe 11 februarie, că oficialul nu a făcut comentarii cu tentă rasistă. Chiar și așa, comitetul disciplinar al UEFA tot a vrut să-l sancționeze. Și Webo a primit un meci de suspendare pentru comportament nesportiv”, notează L’Equipe.

NU a fost rasism. A spus ‘negru’ unui jucător, dar UEFA a zis că a fost doar comportament neadecvat”, a scris La Repubblica.

UEFA îl descalifică pe Colțescu până în sezonul viitor, după PSG – Istanbul. Arbitrii care au făcut presupusul comentariu rasist asupra lui Webo au fost pedepsiți pentru că nu s-au comportat corespunzător. Nu însă pentru rasism”, a scris și Marca.

UEFA l-a suspendat pe arbitrul Sebastian Colţescu până la finalul sezonului, deşi nu a fost găsit vinovat de rasism în urma incidentului din meciul din Liga Campionilor PSG – Istanbul Başakşehir FK din data de 8 decembrie anul trecut.

Olteanul a fost găsit vinovat pentru comportament inadecvat, acesta fiind suspendat din activitate până pe 30 iunie. Totodată, Colțescu va trebui să urmeze un program educațional.

Arbitrul de rezervă Sebastian Colţescu, într-o conversație cu Ovidiu Hațegan, l-a identificat pe antrenorul secund al echipei turce, camerunezul Pierre Achille Webo, cu termenul de ”ăla negru”. Cele două echipe au părăsit terenul acuzând remărci rasiste din partea arbitrului de rezervă.

Citește și BREAKING NEWS | UEFA i-a suspendat pe Sebastian Colțescu și Pierre Webo. Ce măsuri a mai luat forul continental

 

scandalala negrupresa internationalafotbalrealitateauefarasism