Reacția selecţionerului Slovaciei după eșecul cu Ucraina

Articol de Gabriel Ion - Publicat vineri, 21 iunie 2024, ora 21:32,
Slovacia – Ucraina 1-2
Slovacia – Ucraina 1-2

Slovacia este „echipa cenuşăreasă” la EURO 2024, a declarat, după meciul de vineri cu Ucraina (1-2), selecţionerul Francesco Calzona.

Slovacia va face tot posibilul pentru a ne califica în optimi

Acesta speră într-o victorie în ultima întâlnire din grupă, împotriva României, pentru a obţine calificarea în optimi de finală, scrie site-ul UEFA.

„A fost un meci greu. Am fost satisfăcut de unele momente, de altele mai puţin. Sunt mulţumit de echipă. Nu îi pot aduce reproşuri, în prima repriză noi am fost mai buni. Adversarii noştri sunt de mare calitate.

În clasamentul FIFA, Ucraina este cu 20 de locuri în faţa noastră. Vom face tot posibilul pentru a ne califica” în optimi de finală, a afirmat Calzona, a cărui echipă nu a putut repeta rezultatul din meciul de luni cu Belgia (1-0).

„Când noi conduceam, mai era mult din meci. (…) Sunt mulţumit de evoluţia echipei şi mândru de băieţii mei. Le-am permis adversarilor să aibă 30 de minute în care ne-au pedepsit”, a spus Calzona.

Slovacia a cheltuit multă energie în prima repriză

Ucraina a obţinut prima sa victorie la EURO 2024, după trei reprize în care a fost condusă. Mikola Şaparenko (54) şi Roman Iaremciuk (80) au înscris golurile victoriei, după ce Slovacia a deschis scorul prin Ivan Schranz (17).

„În ceea ce priveşte România, ne vom confrunta cu o echipă care este în formă după ce a învins Ucraina. E o echipă de calitate, dar vrem să câştigăm şi să ajungem în optimi”, a adăugat Calzona.

Tehnicianul a explicat motivul pentru care echipa sa a căzut după pauză: „Am cheltuit multă energie în prima repriză. Şi ne-am creat multe ocazii în acea perioadă. Ne-au chinuit timp de 30 de minute, dar ne aşteptam la asta. Sunt o echipă care merită tot respectul. Până de curând, era de neconceput că am putea concura cu aceste formaţii de top”.