Reacția Soranei Cîrstea după victoria carierei sale: ”Nu cred că numerele mă definesc”

Articol de Mihai Popescu - Publicat miercuri, 29 martie 2023, ora 21:50,
02 Sorana Cîrstea-01
02 Sorana Cîrstea-01

Sorana Cîrstea, locul 74 WTA, s-a calificat, miercuri, în semifinalele turneului de categorie WTA 1000 Miami Open, trecând în sferturi de belarusa Arina Sabalenka, locul 2 mondial.

Românca s-a impus cu scorul de 6-4, 6-4, după un meci în care a făcut dooar nouă greşeli neforţate, în timp ce adversara sa a avut 21.

Tenismena a oferit mai multe declarații în urma meciului cu Sabalenka. Ea a mărturisit că victoria a fost una ”neașteptată” și a dedicat românilor reușita sa.

„Am rămas fără cuvinte. Am ieșit pe teren știind că o să fie un meci dur. Aryna lovește atât de puternic. Știam că trebuie să îmi mențin poziția în teren.

Sunt foarte bucuroasă pentru această performanță, e puțin neașteptată această victorie. Cred că oamenilor le place să țină cont de vârstă, de rezultate, dar eu caut să muncesc cât mai bine și să lucrez îndeaproape cu noul antrenor, Thomas Johansson.

Cred că până acum colaborarea funcționează extraordinar. Nu cred că numerele mă definesc. Cel mai semnificativ pentru mine e să îmi țin capul pe umeri și să continui să muncesc.

A fost o atmosferă grozavă, m-am bucurat de susținerea publicului și să văd steagurile României în tribune. Înseamnă mult pentru mine, să văd români peste tot pe unde joc”, a declarat Sorana Cîrstea, la finalul partidei.

 

wta 1000 miamiarina sabelnkasorana cirstea