Reacţia Soranei Cîrstea, după calificarea în finala de la Strasbourg: ,,Am venit aici fără aşteptări! E extraordinar acum”

Articol de Mihai Cristian - Publicat vineri, 28 mai 2021, ora 18:27,
Miami Open tennis tournament, Hard Rock Stadium, Miami Gardens, Florida, USA – 23 Mar 2021
Miami Open tennis tournament, Hard Rock Stadium, Miami Gardens, Florida, USA – 23 Mar 2021

Sorana Cîrstea a ajuns în finala turneului de la Strasbourg, după ce a eliminat-o în semifinale pe Magda Linette.

După ce a reuşit să o învingă pe oponenta sa în 3 seturi, scor 3-6, 6-4, 6-2, Sorana Cîrste a oferit la final şi o reacţie.

Sursa foto- Profimedia Images

Aceasta spune că a venit la turneul de la Strasbourg fără prea mari aşteptări, dar este o bucurie imensa acum pentru ea că a ajuns şi în finala turneului.

,,A fost un meci foarte greu, cred că şi eu, şi Magda am jucat foarte solid şi chiar dacă am pierdut primul set am simţit că am jucat bine, dar adversara a fost mai bună. Am încercat apoi să fiu un pic mai deşteaptă şi să găsesc diferite căi de a ataca şi de a fi responsabilă şi a funcţionat. Au fost multe schimburi lungi de mingi, dar cu viteză în acelaşi timp.

Sursa foto: Profimedia Images

Ambele am lovit cu putere, iar atunci când loveşti cu putere nu e uşor să schimbi direcţia, aşa că acesta a fost motivul pentru acele multe lovituri în diagonală. Sunte fericită, am venit la Strasbourg fără să ştiu cum mă simt şi fără aşteptări, aşa că este extraordinar să fiu în finală.”, a declarat Sorana Cîrstea, la finalul jocului.

În finală, tenismena din România va juca în compania învingătoarei dintre Barbora Krejcikova, locul 38 WTA, şi germana Jule Niemeier, locul 216 WTA.

Sorana Cirstea. Foto: Profimedia

După victoria cu Linette, Sorana Cîrstea va urca până pe poziţia a 53-a în ierarhia mondială, iar dacă va câştiga şi ultimul act va ajunde din nou în TOP 50 WTA.

Pentru că a ajuns în finală, Cîrstea va încasa un premiu de 13.224 de dolari, iar dacă îşi va adjudeca şi trofeul, va primi 23.548 de euro şi 280 de puncte WTA.

Pentru sportiva din Românie este a doua finală în care ajunge în acest an, după ce câştigată de la Istanbul.

Sursa Foto: Profi Media Images

Citeşte şi Sorana Cîrstea e în mare formă! S-a calificat în finala de la Strasbourg

realitateatenisstrasbourgwtasorana cirstea