Reacție spumoasă din partea lui Daniel Pancu după România U20-Portugalia U20 1-1: „Noi pornim cu handicap de la mentalitate!”

Articol de Mihai Dragomir - Publicat joi, 23 martie 2023, ora 20:11,
Daniel Pancu
Daniel Pancu

Selecționata României U20 a remizat contra celei a Portugaliei U2o. Daniel Pancu, selecționerul tinerilor „tricolori”, a oferit o primă reacție.

Mai exact, Pancu consideră că probleme de la echipele de club din România se reflectă și la nivelul naționalei. Iată ce a spus.

„Noi pornim cu handicap de la mentalitate!”

„Lucrul ăsta putem să-l facem cel mai ușor la echipele din România, o avem și genetic, să închidem spații, să creăm densitate la mijloc, să ne apărăm în treimea proprie cu jucători de mare calitate.

Cu ei se va întâmpla ca și cu cei ai lui Mirel Rădoi (n.r.: la Euro 2019), cu adversari ca Upamecano, Foden. Deci și la portughezi va fi la fel, ei joacă în Champions League.

Noi pornim cu handicap de la mentalitate. Pe portughezi i-am văzut că încălzirea au făcut-o în trasee de joc, ei știu de la juniori foarte bine mișcările. Și e foarte ușor ca ei să își facă selecția, au de unde să aleagă.

La noi e o ciorbă, o amestecătură, un fundaș lateral joacă minge lungă, altul joacă minge scurtă, extrema de pe partea lui e obișnuit pe alt post. Deci e foarte greu, aproape imposibil să avem o idee ofensivă, să dăm cursivitate unei acțiuni, să fim cu mulți oameni în careul advers.

Pe partea defensivă sunt foarte mulțumit de la a doua acțiune avută. Am un nucleu de jucători care pot să facă lucrurile astea. Dar pierdem foarte repede mingea.

Soluția ar fi ca o echipă națională să fie alcătuită din mai mulți jucători de la mai multe cluburi care să facă același lucru, sau de la un singur club. Farul o face.

Am ieșit de pe linia de fund, au fost câteva acțiuni finalizate, dar eu vreau mai mult. Nu poți să stai defensiv la nesfârșit, e consum mare de energie, vrei, nu vrei. Ocaziile mari ale portughezilor au fost pe greșeli mari ale noastre”, a spus Daniel Pancu, pentru Digi Sport.

daniel pancuromania u20