Real Madrid, Barcelona și Juventus, anchetate de UEFA. Granzii Europei riscă excluderea din Liga Campionilor

Articol de Valentin Walter - Publicat miercuri, 12 mai 2021, ora 18:08,
ceferin1-profimedia-0606687311

UEFA a anunțat miercuri, că o anchetă disciplinară a fost deschisă împotriva lui Real Madrid, Barcelona și Juventus în legătură cu implicarea lor în proiectul Super Ligii europene.

Cele trei cuburi mari ale Europei, Barcelona, Real Madrid și Juventus riscă excluderea pentru două sezoane din Champions League, informeză cotidianul The Sun. Președintele Uefa, Aleksander Ceferin, este hotărât să îi facă pe cei trei lideri rebeli să plătească un preț greu, cu excepția cazului în care vor dizolva concurența separatistă. Asta înseamnă că interdicțiile de două sezonuri de a juca la orice competiție europeană se află pe agenda Uefa.

Sursa Foto: Profimedia Images

“În conformitate cu articolul 31(4) al Regulamentului Disciplinar UEFA, au fost numiţi astăzi inspectori UEFA de etică şi disciplină pentru a face o anchetă disciplinară cu privire la o potenţială încălcare a cadrului legal UEFA de către Real Madrid, FC Barcelona şi Juventus în legătură cu aşa numitul proiect “Superligă””, se arată pe site-ul forului continental.

Confirmarea acțiunii este dovada dorinței lui Ceferin de a-i face pe cele trei cluburi rebele să se retragă public și să-și ceară scuze pentru încercările lor de a intermedia competiția de elită Super Liga Europei.

Sursa Foto: Profimedia Images Cristiano Ronaldo

Ceferin a salutat public retragerea și scuzele din partea Prem Big Six, alături de Atletico Madrid, AC Milan și Inter. Aceștia au acceptat să plătească fiecare 1,44 milioane de lire sterline către către academiile de fotbal din Europa și apoi cinci la sută din câștigurile din competiția UEFA din sezonul următor, ducând amenda potențială la 7 milioane de lire sterline, informează sursa citată.

Citește și Unde se va juca finala Champions League. Decizia luată de UEFA

 

 

barcelonarealitateachampions leaguejuventusexcluderereal madriduefa
profimedia-0615415416

Primele cuvinte rostite de Christian Eriksen de pe patul de spital! Ce le-a cerut colegilor săi

todoran

FOTO | Dinu Todoran a condus primul antrenament al FCSB-ului! Imagini de la ședința de pregătire