SONDAJ: Cine ați dori să fie următorul selecționer al României?

Rednic, atac la Contra: „Nu poţi să spui că e dinamovist!”

Articol de Razvan Panaitescu - Publicat joi, 14 octombrie 2021, ora 11:40,

Mircea Rednic a comentat anunţul plecării lui Mirel Rădoi înainte de posibilul baraj de calificare la Cupa Mondială. În contextul discuţiei, antrenorul revenit la Dinamo l-a criticat dur pe Cosmin Contra.

Rednic s-a arătat surprins de alegerea lui Rădoi, însă nu este atras de subiectul legat de echipa naţională.

„O surpriză pentru mine, tocmai după ce a făcut două meciuri bune cu echipa națională. Au jucat bine și în meciul cu Germania, mi-a plăcut și ca atitudine, prezență, entuziasm din partea jucătorilor. Nu pot să-mi dau seama ce probleme au avut loc ca să ia decizia asta. Mai erau două meciuri, putea să aștepte, sau nu vrea să ajungă la baraj. 

Nu e singurul caz( n.r- ca selecționerul să rămână fără contract) și la Belgia a fost la fel. Alt nivel, alți jucători, trebuie să-l înțelegeți și pe Rădoi. Nu mai sunt jucătorii care erau pe vremea mea. S-ar putea să se răzgândească, chiar nu era momentul. 

Erau două jocuri bune, ați văzut și declarațiile jucătorilor, o echipă unită cum nu era la început. Putea să o facă după cele două jocuri” – a declarat Rednic.

În contextul legat de prima reprezentativă, Rednic a aruncat săgeţi şi în direcţia lui Cosmin Contra, fost selecţioner pe care îl acuză pentru felul în care a gestionat perioada de antrenor la Dinamo.

„Nu e treaba mea, sigur nu va fi un dinamovist. Andone nu vrea să vină, e pe la Hunedoara, la București deloc. Nu trebuie să fii liber, că tot mă întrebați. A fost după Lucescu vreun dinamovist? Contra nu e dinamovist, la cum s-a comportat. Nu poți să spui că e dinamovist, acceptă jucători la salariile cu care au venit. 

Toți muncim, dar dacă tot zici că iubești un club, faci și tu sacrificii. Cum să fie nevinovat? Și salvatorul e nevinovat, toată lumea e nevinovată. Numai Rednic e vinovat” – a mai spus antrenorul dinamovist.

Cosmin Contra a avut două mandate de antrenor la Dinamo, primul în 2017 şi al doilea în 2020.

redniccontrarădoiantrenordinamovistechipa nationala