,,Regele” le răspunde contestatarilor lui Ianis Hagi! ,,Mulţi vorbesc, puţini se pricep”

Articol de Mihai Cristian - Publicat luni, 28 decembrie 2020, ora 10:06,
ianis si gica hagi

Gheorghe Hagi, cel mai mare fotbalist al tuturor timpurilor din România, a vorbit despre criticile ce le sunt aduse jucătorilor tineri români.

În această categorie este inclus şi fiul său, Ianis Hagi, care în prezent evoluează pentru scoţienii de la Glasgow Rangers, sub comanda lui Steven Gerrard. Şeptarul de pe Ibrox este în mare formă în această perioadă, reuşind să fie decisiv pentru echipa sa în ultimele meciuri.

Hagi este de părere că se pune prea multă presiune pe jucătorii tineri români, în special pe cei de la naţionala U21. Fostul internaţional crede că acwasta ar trebui mutată asupra fotbaliştilor cu mai multă experienţă.

,,Când vorbim de jucătorii români de 20, 21 sau 22 de ani, de toți jucătorii românii, rugămintea mea este, dacă se poate, să aveți mai multă răbdare. Toți! Și să-i judecăm mai exigent și mai direct pe cei care sunt mai în vârstă. Ei trebuie să aibă presiunea, să joace sută la sută, să fie la echipe mari, să joace la echipe mari, să fie lideri, să joace titulari!

MInistrul Ionuț Stroe vrea să poarte o discuție cu Gică Hagi. Ce vrea să afle de la „Rege”

Echipa națională are nevoie de jucători care să ducă toată presiunea la nivelul cel mai mare. European. Nu acești copii de la Under 21. S-a ajuns să se vorbească despre ei… Și impresia mea e că lor li se cere mai mult, este o mare greșeală! Din toate punctele de vedere. Unde trebuie creată presiune? Presiunea trebuie creată și trebuie avută exigență cu jucătorul de peste 27 de ani, la jucătorul de experiență!

Acolo trebuie să joci meci de meci, acolo trebuie să fii puternic, acolo tu trebuie să comanzi. La echipa națională, uitați-vă că jucătorii în vârstă jucau! Toți. Cei tineri mai jucau, mai intrau, mai stăteau. Eu vorbesc doar din exemple, analiză, nu fac povești.”, a declarat Gică Hagi pentru Gazetă.

,,Regele” este de părere că în continuare trebuie avută răbdare cu jucătorii tineri, deoarece consideră că România are în continuare fotbalişti de mare perspectivă.

,,Noi pe cei tineri trebuie să știm când îi băgăm. Să-i sprijinim și să fim în spatele lor pentru că sută la sută, vă spune Hagi, ei vor reprezenta ziua de mâine. Ne-au arătat asta! Nu faceți greșeala că ei joacă singuri. Nu joacă ei singuri! Under 21 ne-a arătat.

Hagi

Eu știu că ziua de mâine o avem asigurată în condiții de perspectivă foarte bune. Multe lucruri pe care eu le-am spus în ultimii ani s-au împlinit! Am și eu părerea mea…. Nu trebuie să aveți toți aceeași părere cu mine. Iar noi în România avem mijlocași și atacanți de mare, mare, mare perspectivă.

Nu avem în momentul de față, în spate, jucători cu perspectivă. V-o spune un tehnician, implicat, care iubește această meserie, o practică și se și pricepe! Mulți vorbesc, puțini se pricep!”, a mai susţinut Hagi pentru sursa menţionată.

Naţionala de fotbal U21 a României s-a calificat la Campionatul European de tineret pentru a doua oară consecutiv.

Citeşte şi 2021, anul maturităţii pentru Simona Halep! Ce spun francezii că se va întâmpla cu numărul 2 WTA în noul sezon

 

ianis hagiu21gica hagirealitateanationala de tineretjucatori tineri
sepsi

Sepsi, gata să impresioneze în Conference League: „Va trebui să reprezentăm cu succes România!”

Romania v Croatia, 2019 UEFA European Under-21 Championship, Group C, Football, San Marino Stadium, Serravalle, San Marino – 17 Jun 2019

Varianta Gică Hagi, tot mai cerută pe banca naționalei: „În primul rând ar impune respect!”