NEWS ALERT | Regula golului în deplasare a fost eliminată! Anunţul făcut de UEFA

Articol de Realitatea Sportivă - Publicat joi, 24 iunie 2021, ora 17:12,
Sursa foto: Profimedia Images
Sursa foto: Profimedia Images

UEFA anunţă că a eliminat regula golului în deplasare în toate competiţiile ce ţin de forul suprem în sezonl 2021/2022, măsură valabilă în fazele eliminatorii.

Propunerea de eliminare a acestei reguli a fost aprobată de UEFA şi va fi valabilă în competiţiile fotbalistice de bărbaţi, femei şi tineri.

Până acum, regula decidea în fazele eliminatorii în cazul în care scorul la general între două echipe era egal, însă echipa care dădea mai multe goluri în deplasare celeilalte formaţii mergea mai departe în competiţie. Acum, dacă meciurile se vor termina la egalitate în dublă manşă, echipa care va merge mai departe în competiţie se va decide după două reprize de 15 minute, iar dacă şi atunci rezultatul se va menţine, totul se va decide la loviturile de departajare.

Citeşte şi VIDEO | ATMOSFERĂ FABULOASĂ LA BUDAPESTA LA REEDITAREA FINALEI EURO 2016! CAPITALA MAGHIARĂ, LUATĂ CU ASALT DE FANII FRANCEZI

,,Regula golurilor în deplasare a fost o parte intrinsecă a competițiilor UEFA de când a fost introdusă în 1965. Cu toate acestea, problema abolirii sale a fost dezbătută la diferite întâlniri UEFA în ultimii ani. Deși nu a existat unanimitate de opinii, mulți antrenori, fani și alte părți interesate din fotbal și-au pus la îndoială corectitudinea și și-au exprimat preferința ca regula să fie abolită.

Impactul regulii este acum contrar scopului său inițial, deoarece, de fapt, descurajează acum echipele gazdă – în special în primele etape – să atace, deoarece se tem să nu acorde un gol care să ofere adversarilor un avantaj crucial. Există, de asemenea, critici privind nedreptatea, în special în timpul prelungirii, de a obliga echipa gazdă să înscrie de două ori atunci când echipa oaspeților a marcat.

Este corect să spunem că avantajul acasă nu mai este în zilele noastre atât de semnificativ pe cât a fost odată „, a conchis președintele UEFA. „Luând în considerare coerența în Europa în ceea ce privește stilurile de joc și mulți factori diferiți care au condus la o scădere a avantajului pe piața internă, Comitetul Executiv UEFA a luat decizia corectă adoptând opinia că nu mai este potrivit pentru un gol în deplasare pentru a purta mai multă greutate decât unul marcat acasă.’‘, a declarat Aleksander Ceferin, preşedintele UEFA.

President Aleksander. Foto: Profimedia

Citeşte şi FCSB, CSU CRAIOVA ȘI SEPSI AU AFLAT CU CINE VOR JUCA ÎN TURUL II PRELIMINAR AL CONFERENCE LEAGUE

aleksandr ceferinuefarealitatearegula golului in deplasare