Revanșa dintre Oleksandr Usyk și Tyson Fury va avea loc pe 21 decembrie la Riad

Articol de Gabriel Ion - Publicat miercuri, 29 mai 2024, ora 17:03,
Oleksandr Usyk – Tyson Fury
Oleksandr Usyk – Tyson Fury

Pugilistul ucrainean Oleksandr Usyk îl va înfrunta din nou pe britanicul Tyson Fury, pe care l-a învins recent, pe data de 21 decembrie la Riad.

Usyk are 22 de victorii în tot atâtea lupte susţinute ca profesionist

Anunțul a fost făcut de organizatorii galei. „Revanşa între campionul incontestabil Oleksandr Usyk şi campionul Tyson Fury este prevăzută pentru 21 decembrie 2024, în timpul festivalului Riad Season”, a anunţat Turki Alalshikh, preşedintele General Entertainment Authority pe platforma X (ex-Twitter).

Usyk l-a învins la puncte, pe 19 mai, pe Tyson Fury, într-un meci având ca miză unificarea titlurilor mondiale la categoria grea, disputat la Riad.

Doi dintre arbitrii judecători i-au acordat victoria lui Usyk (115-112, 114-113), în timp ce al treilea l-a văzut învingător pe Fury (114-113).

Usyk, care deţinea centurile cu diamante ale versiunilor WBA, WBO şi IBF, şi-a adăugat în palmares şi centura WBC, care îi aparţinuse până atunci britanicului.

Ucraineanul este primul campion incontestabil al categoriei regină a boxului, după britanicul Lennox Lewis, care a reuşit această performanţă în 1999, la Las Vegas (SUA), după victoria în faţa americanului Evander Holyfield. În acel moment existau însă doar trei centuri ale „greilor”.

Usyk a obţinut cu acea ocazie a 22-a sa victorie în tot atâtea lupte susţinute ca profesionist, în timp de Tyson Fury a suferit primul eşec din cariera sa, după 34 de victorii şi un egal.