România susține că e pregătită pentru EURO 2020! UEFA a primit garanțiile Guvernului

Articol de Realitatea Sportivă - Publicat marți, 19 mai 2020, ora 16:27,
euro 2020 arena
euro 2020 arena

Federația Română de Fotbal a depus la UEFA ultima scrisoare de garanție privind găzduirea EURO 2020, competiție amânată pentru 2021 din cauza pandemiei de coronavirus.

Campionatul European de fotbal, programat iniţial în perioada 12 iunie – 12 iulie 2020, a fost amânat de UEFA pentru 11 iunie – 11 iulie 2021.

România a primit organizarea a patru meciuri pe Arena Naţională din Capitală: trei în cadrul Grupei C şi unul în faza optimilor de finală de la EURO 2020.

24 de scrisori au fost semnate de șefii portofoliilor de la următoarele ministere din România: Tineretului și Sportului, Afacerilor Interne, Afacerilor Externe, Dezvoltării și Administrației, Transporturilor, Finanțelor, Sănătății.

Totodată, o serie de autorități ale statului, precum Primăria Municipiului București, Compania Aeroporturi, ANAF, ANCOM, ANAD, ORDA, OSIM, au semnat garanții similare.

Totuși, consilierul Guvernului pentru EURO 2020, Gică Popescu, nu este menționat în acest demers al FRF. Fostul fundaș a fost implicat în fiecare demers privind organizarea Campionatului European, la nivel de infrastructură.

Pe 15 aprilie 2020, Cabinetul Orban a adoptat o Hotărâre de Guvern prin care s-a prelungit statutul de interes public și importanță națională al EURO 2020, până la încheierea acestuia.

În numele iubitorilor de fotbal din România, țin să mulțumesc miniștrilor implicați în procesul de regarantare a găzduirii EURO 2020 la București, domnului Ionuț Stroe personal pentru rolul de coordonare ministerială. Într-un timp foarte scurt și în condiții foarte speciale din cauza pandemiei, practic, Guvernul României a refăcut de la zero toată birocrația necesară găzduirii în România a turneului UEFA EURO 2020. Sunt convins că eforturile merită cu prisosință pentru că, astfel, în 2021, vom asista în România la un eveniment sportiv cu o grandoare pe care n-am avut-o după 1989 și, totodată, va fi o mare sărbătoare a fotbalului, o descătușare după ce vom fi trecut de pandemie„, a spus președintele FRF, Răzvan Burleanu.

CITEȘTE ȘI -> VIDEO | Anunț surprinzător al ministrului Sportului! “Stadionul Steaua ar putea găzdui meciuri la EURO 2020”

CITEȘTE ȘI -> VIDEO | România vrea să găzduiască mai mult de patru meciuri la EURO 2020. Anunțul ministrului Sportului

arena nationalaguvernuefaromaniaeuro 2020frffederatia romana de fotbalbucuresti