Românii au făcut curățenie pe masa cu medalii la CE de canotaj: opt titluri câștigate într-o singură zi

Articol de Gigi Grigorescu - Publicat duminică, 27 august 2023, ora 22:44,
Canotaj
Canotaj

Delegația României a cucerit azi 9 medalii, dintre care 8 de aur, la CE de canotaj U23 de la Krefeld (Germania).

Seria de titluri europene la canotaj a fost deschisă de echipajul feminin 4 rame cu cârmaci

Prima medalie de aur a fost câştigată la patru rame cu cârmaci feminin de Ana-Maria Mătran, Larisa-Andreea Bogdan, Manuela-Gabriela Lungu, Elena-Diana Şuta şi Rucsandra Ioana Bucşa.

A doua medalie de aur a fost adusă de echipajul masculin de patru rame cu cârmaci, compus din Gheorghe Morar, Eduard Angel Moldovan, Cristian-Vasile Nicoară, Andrei Hemen şi Maria-Antonia Iancu.

Aur au câştigat şi Estera-Costina-Beatrice Vîlceanu şi Andreea Petraş, la dublu rame feminin. De asemenea, Andrei Mândrilă şi Claudiu Neamţu au terminat pe primul loc în finala probei de dublu rame masculin.

Echipajul feminin de 8+1 și-a confirmat supremația la CE de canotaj

O altă medalie de aur a fost cucerită de echipajul de patru rame masculin compus din Sebastian Timiş, Alexandru Gherasim, Andrei-Petrişor Axintoi şi Iliuţă-Leontin Nuţescu.

Echipajul feminin de opt plus unu, Estera-Costina-Beatrice Vîlceanu, Andreea Petraş, Elena Silvia Mocanu, Georgelia Stoica, Ana-Maria Mătran, Larisa-Andreea Bogdan, Manuela-Gabriela Lungu, Elena-Diana Luta, Rucsandra-Ioana Bucşa, a concurat singur în finală. Aur au câştigat şi Alexandra Ungureanu şi Iulia-Liliana Bălăucă la dublu vâsle feminin.

Ultima medalie de aur a fost câştigată de echipajul masculin de opt plus unu, alcătuit din Constantin Emanuele Sterea, Gheorghe Scripcaru, Cristian-Vasile Nicoară, Alexandru Gherasim, Andrei-Petrişor Axintoi, Claudiu Neamţu, Andrei Mândrilă, Iliuţă-Leontin Nuţescu, Maria-Antonia Iancu.

România cucerise 9 medalii în total la CE de canotaj U23 de anul trecut

Medalia de argint a fost obţinută la patru rame feminin, de Daria-Ioana Dinulescu, Andreea-Fabiola Iorgovan, Valentina Amalia Azoiţei şi Alexandra-Cornelia Ionel.

În finala probei de patru vâsle masculin, Dragoş Valentin Peia, Andrei-Vlad-Robert Vatamaniuc, Ovidiu Cristian Badea şi Ionuţ Pavel au ocupat locul şase.

În Finala B a probei de simplu vâsle masculin, Marius-Ionel Bodnar s-a clasat pe locul 3, ocupând astfel poziţia a 9-a în clasamentul general.

Echipajul de dublu vâsle masculin, compus din Costi-Daniel Neagoe şi Marian Ştefan Dunca, a încheiat cursa pe locul 4 în Finala B, ocupând poziţia a 10-a în clasamentul general.

Evident, delegația țării noastre s-a clasat pe locul 1 în clasamentul pe națiuni, înaintea unor țări precum Germania, Elveția, Italia, Polonia sau Marea Britanie.

România a participat la competiţie cu 12 echipaje, dintre care zece s-au calificat în finalele pentru medalii.

România a cucerit 9 medalii, dintre care 5 de aur şi 4 de argint, în 2022 la Campionatele Europene de canotaj Under-23 de la Hazewinkel (Belgia).

canotajCampionatul European 2023u23