Ronald Koeman insistă că golul lui Xavi Simons trebuia validat

Articol de Gabriel Ion - Publicat sâmbătă, 22 iunie 2024, ora 11:05,
Ronald Koeman
Ronald Koeman

Selecţionerul Olandei, Ronald Koeman, a declarat, după remiza cu Franţa (0-0) de la EURO 2024, că golul anulat atacantului Xavi Simons a fost valabil.

„Decizia arbitrului este dificil de digerat”, recunoaște Xavi Simons

Selecţionatele Olandei şi Franţei au terminat la egalitate, 0-0, vineri seara, pe Leipzig Stadium, într-un meci din Grupa D a Campionatului European de fotbal – EURO 2024, găzduit de Germania.

„Golul anulat lui Simons a fost un gol perfect valabil. Ok, jucătorul nostru (Dumphries) era în poziţie de ofsaid. Dar să ne uităm la imagini, el nu a jenat portarul francez care era mai în spate şi nu avea posibilitatea să plonjeze. Prezenţa unui jucător în faţa lui nu a schimbat nimic. Odată cu şutul lui Simons, a fost în imposibilitate de a fi împiedicat”, a precizat selecţionerul olandez.

În opinia lui Xavi Simons, „decizia arbitrului este dificil de digerat. Dar trebuie să o acceptăm pentru că nu putem schimba nimic. Prefer să reţin aspectul pozitiv de la acest meci. Noi am dat ce am avut mai bun, ceea ce ne-a permis să-i contrariem pe marii favoriţi ai turneului”.

Acesta a fost primul meci fără gol marcat de la EURO 2024, deşi ambele formaţii şi-au creat oportunităţi bune de a înscrie.

Olanda, la una dintre puţinele sale acţiuni ofensive mai consistente, a reuşit să trimită mingea în poartă, dar golul a fost anulat de VAR pentru ofsaid (69): mai întâi Depay a fost angajat în careu şi a şutat din întoarcere, dar Maignan a respins, mingea a ajuns la Xavi Simons, care a marcat de la 14 metri, însă Dumfries se afla, în ofsaid, pe traiectoria mingii.

Ambele echipe au câştigat primele partide din grupă, Franţa cu Austria (1-0), iar Olanda în faţa Poloniei (2-1), astfel că, deşi sunt practic calificate în optimi, îşi vor afla poziţia din grupă după ultimele partide, din 25 iunie, Olanda – Austria (Berlin, 19:00) şi Franţa – Polonia (Dortmund, 19:00).