S-a aflat cine e persoana care i-a dat Simonei Halep suplimentul contaminat

Articol de Dan Istratie - Publicat joi, 14 septembrie 2023, ora 15:10,
candice gohier
candice gohier

Agenția Internațională pentru Integritate în Tenis (ITIA) a publicat astăzi motivarea integrală a deciziei de a o suspenda pe Simona Halep vreme de 4 ani, ca urmare a încălcării regulamentului anti-doping.

În cadrul documentului de 126 de pagini (documentul integral la finalul articolului), ITIA prezintă acuzațiile, dar și felul în care a arătat apărarea Simonei la audierea care a avut loc la Londra pe 28, respectiv 29 iunie.

„Halep susține că prezența roxadustatului (n.r. – substanța interzisă) în organismul ei a fost cauzată de o contaminare cu un supliment de colagen pe care l-a folosit în finalul lunii august 2022, despre care spune că nu ar fi putut fi suspectat în mod rezonabil de ea sau oricine din echipa ei”, se arată în motivarea ITIA citată de gsp.ro.

În continuare, este dezvăluit numele persoanei care i-a recomandat Simonei suplimentul de colagen pe care Halep a dat vina pentru contaminare.

Este vorba despre fizioterapeuta Candice Gohier, care a intrat în staff-ul Simonei în aprilie 2022, luna în care Simona a început colaborarea cu antrenorul Patrick Mouratoglou. A fost primul fizioterapeut străin cu care a lucrat Halep.

candice gohiersimona halep