Salvamarii NU au intervenit dintr-un motiv HALUCINANT să salveze înotătoare care a leșinat în bazin – Comunicatul oficial

Articol de Dan Istratie - Publicat vineri, 24 iunie 2022, ora 09:48,
Anita Alvarez. salvată de la înec / Foto: Profimedia
Anita Alvarez. salvată de la înec / Foto: Profimedia

Înotătoarea Anita Alvarez în vârstă de 25 de ani a fost la un pas să se înece după ce a leșinat în bazin, imediat după ce și-a încheiat proba din concurs. Ceea ce a atras atenția tuturor a fost faptul că salvamarii care erau special pentru astfel de intervenții puși acolo nu au intervenit.

Federația a venit cu un comunicat prin care a oferit explicația absolut halucinantă a lipsei de reacție a salvamarilor. Cea care a scos-o din apă pe sportivă a fost chiar antrenoarea sa:

”Potrivit regulamentelor, salvamarii pot sări în bazin doar după ce primesc aprobarea arbitrilor. E o restricție impusă pentru a evita întreruperi în timpul competiției, în cazul unor neînțelegeri.

După ce antrenoarea a sărit în bazin, salvamarii, văzând gravitatea situației, nu au mai așteptat semnalul și au intervenit”, se arată în comunicatul citat de Marca.

Antrenoarea sportivei a povestit despre momentul terifiant în care și-a salvat eleva de la înec:

„A fost o sperietură uriașă. A trebuit să sar în bazin, deoarece salvamarii nu aveau de gând s-o facă. Mi-a fost frică pentru că nu respira, dar acum se simte foarte bine.

A avut apă în plămâni, iar odată ce a început să respire din nou, totul a fost bine. S-a simțit ca o oră întreagă (n.r. intervenția salvatoare). Am spus că lucrurile nu sunt în regulă, am țipat la salvamari să se arunce în apă, dar nu m-au auzit sau nu au înțeles ce am spus.

Nu respira. Am sărit cât de repede am putut, de parcă eram la finala Jocurilor Olimpice”, a povestit antrenoarea sportivei, conform Firstpost.

inotbudapesta