Șansele ca Edjouma să se întoarcă la FCSB: ”Cred că e vina tuturor!”

Articol de Mihai Popescu - Publicat marți, 21 noiembrie 2023, ora 11:56,
Malcom Edjouma
Malcom Edjouma

Edjouma a fost om de bază la FCSB sezonul trecut.

Totuși, Gigi Becali nu a vrut să îl păstreze, iar fotbalistul francez a ajuns la Bari, în Italia, sub formă de împrumut.

Impresarul fotbalistului, Fabrizio Ferrari, a vorbit despre situația jucătorului, după ce s-a spus că s-ar putea întoarce la FCSB mult mai devreme.

”Suntem în noiembrie, Edjouma nu poate fi considerat un caz. Face parte dintr-un mediu normal pentru jucătorii care vin din străinătate, în special francezi.

Când lucrurile nu merg bine, întotdeauna este dificil să integrezi un jucător. Am vorbit cu Polito. Încercăm să înţelegem cum putem să-l ajutăm pe băiat să devină titular şi să fie util echipei.

La finalul jocurilor este foarte trist, deoarece nu joacă şi, cu siguranţă, nu are cum să fie mulţumit. Doar în câteva luni vom putea fi capabili să ne facem o idee.

Să vorbim despre luna ianuarie, deja e prematur, dar cu siguranţă nu are intenţia de a pleca de la Bari.

Ideea este să se impună zilnic, să-şi îmbunătăţească italiana şi să încerce să fie de folos echipei. Nu putem renunţa acum.

Edjouma a fost foarte dorit de Bari. Au fost negocieri complicat, deoarece FCSB nu voia să se despartă de el.

Ideea lui Polito a fost de avea jucători polivalenţi, care să fie mai ofensivi decât mijlocaşii tipici. Oricum, el este un mijlocaş mai defensiv, cu un fizic destul de impunător.

Cred că este o combinaţie de factori care au dus la neadaptarea lui. Schimbarea antrenorului nu l-a ajutat, pentru că Marino a declarat că vrea să se bazeze mai mult pe jucătorii pe care îi cunoaşte, în acest moment.

Nu vreau să dau vina pe Bari, cred că e vina tuturor. Responsabilităţile trebuie împărţite între toţi, deoarece, dacă antrenorul nu vede ceva bun, înseamnă că ceva nu funcţionează.

Cred, sincer, că Edjouma poate juca titular. Nu văd niciun impediment. Cu tot respectul pentru toţi mijlocaşii lui Bari, poate face faţă cu uşurinţă din rotaţie.

Când Malcoma sosit, avea nevoie de o adaptare, dar fizic era pregătit, deoarece campionatul României începuse. Este clar că e diferit campionatul italian, atât din vedere tactic, cât şi din punct de vedere fizic.

Acest lucru i-a fost puţin dificil, să ţină pasul cu ritmul, din punct de vedere fizic. A spune că s-a descurcat rău până acum, mi se pare prea mult, deoarece a fost titularizat doar o dată, într-un rol care nu este al lui, adică atacant lateral.

A judeca un jucător după 45 de minute, în afara rolului său, mi se pare prea mult. Mai ales că au fost cele mai proaste 45 de minute ale lui Bari în Serie B, chiar dacă el a jucat foarte prost atunci.

Învaţă şi italiana, ştiu că Di Cesare îl ajută. Nu poate fi abandonat precum un obiect necunoscut”, a declarat Fabrizio Ferrari, conform ”pianetaserieb.it”.

Edjoumafcsb