Satul Olimpic de la Paris va include o creşă

Articol de Gabriel Ion - Publicat joi, 13 iunie 2024, ora 17:06,
Creșă sat olimjpic
Creșă sat olimjpic

Pentru prima dată în istoria Jocurilor Olimpice, Satul Olimpic de la Paris va include o creşă şi un spaţiu pentru sănătatea mintală a sportivilor.

Jocurile Olimpice de la Paris încep pe 26 iulie

Creşa „nu va oferi servicii de îngrijire a copiilor”, ci „un spaţiu de joacă propice creării de legături familiale”, care poate fi rezervat „pentru un interval orar privat sau comun”, a indicat Comitetul Internaţional Olimpic (CIO).

„Mulţi sportivi trebuie să-şi concilieze cariera sportivă cu familia”, a declarat fosta jucătoare finlandeză de hochei Emma Terho, preşedinta Comisiei Sportivilor a CIO: „Ştiu ce se simte, după ce am participat la Jocurile Olimpice de iarnă din 2014 ca mamă a unui copil mic”.

Terho a adăugat că „sarcina şi maternitatea nu ar trebui să însemne sfârşitul unei cariere pentru sportive”, un subiect pe care autorităţile sportive îl preiau din ce în ce mai mult – inclusiv FIFA, care a prelungit recent concediul de maternitate adoptat în 2011 şi a susţinut „un contact mai strâns” între jucătoare şi familiile lor în timpul turneelor internaţionale.

În plus, Satul Olimpic situat între Saint-Denis şi Saint-Ouen va include o echipă într-un „spaţiu care să le permită sportivilor şi celor din jur să-şi asculte emoţiile şi să se pregătească psihologic”, a adăugat CIO.

„Nici o problemă nu va fi nesemnificativă în ochii „acestei echipe dedicate, ai cărei membri au fost instruiţi în protecţia sportivilor şi primul ajutor în sănătatea mintală”, promite forul olimpic mondial, care va oferi şi „activităţi de mindfulness” – respiraţie, vizualizare – pentru a reduce anxietatea şi a îmbunătăţi concentrarea.

Jocurile Olimpice de la Paris vor avea loc între 26 iulie şi 11 august.