Scandal în hocheiul românesc! Federaţia acuză Sport Club Miercurea Ciuc de lipsă de respect și fair play

Articol de Gigi Grigorescu - Publicat miercuri, 01 februarie 2023, ora 18:05,
SC Miercurea Ciuc
SC Miercurea Ciuc

Echipa de hochei SC Miercurea Ciuc este criticată de forul român de specialitate din cauza atitudinii de la finalul lunii trecute.

SC Miercurea Ciuc a preferat un meci din Erste Liga, în locul unuia din campionatul României

Pe 28 ianuarie trebuia să se joace partida dintre CSM Corona Braşov şi SC Miercurea Ciuc, în cadrul campionatului național. Cu o zi înainte, oaspeții au informat federația că nu se pot prezenta la meci, din cauza accidentărilor şi a îmbolnăvirii unui număr de jucători.

Însă duminică, 20 ianuarie, SC Miercurea Ciuc a jucat în formaţie completă, în Erste Liga, împotriva echipei FEHA19, pe care a învins-o cu 7-3.

Federaţia Română de Hochei pe Gheaţă se declară consternată de atitudinea lipsită de fair play, respect şi consideraţie a unei echipe de club faţă de competiţiile naţionale în care aceasta este înscrisă, ca şi faţă de celelalte echipe participante.

Echipa respectivă, Sport Club Miercurea Ciuc, evită meciurile din campionatul intern (deşi este finanţată din fonduri publice prin Ministerul Sportului), alegând în schimb să participe în Erste Liga – competiţie de hochei pe gheaţă în care concurează, alături de 7 echipe de club din Ungaria şi 3 formaţiuni sportive din România”, se arată într-un comunicat al FRHG, preluat de Orange Sport.

Atitudinea clubului SC Miercurea Ciuc este lipsită de orice urmă de respect şi fair play”, anunță federația

Conform regulamentului, schimbarea datei, a orei şi/sau a locului de desfăşurare a unor partide oficiale poate fi realizată cu acordul federaţiei, în baza unei cereri bine motivate şi însoţite de asemenea de acordul echipei partenere de joc, adresate Comisiei Centrale de Competiţii cu cel puţin trei zile înainte de programarea iniţială.

Nerespectarea acestor prevederi atrage după sine pierderea jocului cu un scor de 5-0. „Considerăm atitudinea clubului SC Miercurea Ciuc cu privire la campionatul naţional şi faţă de adversarii săi ca lipsită de orice urmă de respect şi fair play.

Este şi mai gravă atitudinea dispreţuitoare care se întrezăreşte din felul în care îi tratează pe cei care au ghinionul de a-i avea adversari, aceştia ajungând să îşi irosească resursele în timp ce reprezentanţii Sport Club Miercurea Ciuc aleg ceea ce consideră că e mai important pentru ei, respectiv participarea în Erste Liga.

În primul rând, suntem în România, nu în Ungaria, iar cei de la Miercurea Ciuc s-au înscris nesiliţi de nimeni în campionatul naţional. Măcar din acest considerent, ar fi normal ca orice competiţie desfăşurată aici să fie tratată cel puţin cu aceeaşi importanţă ca şi acelea din ţările vecine”, a declarat Alexandru Smeu, preşedintele Comisiei de Competiţii.

Federaţia se declară dezamăgită şi consternată de conduita afişată de SC Miercurea Ciuc

Şi CSM Corona Braşov este înscrisă în Liga Erste, unde a jucat pe 27 ianuarie cu FEHA19, iar a doua zi a disputat un meci din campionatul României.

„Am constatat cu mâhnire că există cluburi care activează şi sunt înregistrate juridic pe teritoriul României, dar care tratează cu indiferenţă, dacă nu chiar cu dispreţ, competiţii în care au ales de bunăvoie să se înscrie. Toate acestea, în timp ce abordează ca prioritare confruntările de peste hotare, din Ungaria”, a adăugat Smeu.

Federaţia Română de Hochei pe Gheaţă se declară dezamăgită şi consternată de conduita afişată de Sport Club Miercurea Ciuc, sperând că această atitudine este doar o alegere nefericită de moment şi nu regula după care îşi prioritizează propria activitate şi propriile obiective”, a conchis forul.

Federatia Romana de Hochei pe GheataSport Club Miercurea Ciuc