Scandalul reducerilor salariale de la Astra a generat un răspuns de la cel mai înalt nivel: „Acest abuz nu va fi tolerat”

Articol de George Drafta - Publicat vineri, 10 aprilie 2020, ora 14:04,
astra-giurgiu

Sindicatul jucătorilor profesioniști din toată lumea (FIFPRO) a reacționat după ce a aflat de situația în care au fost puși jucătorii trupei din Giurgiu. 

Conducerea fostei campioane a apelat la un șantaj în ceea ce privește restanțele pe care le au Budescu & Co. Astfel, șefii giurgiuvenilor condiționau achitarea lor de semnarea unui document prin care fotbaliștii să fie de acord cu înjumătățirea veniturilor lor pentru următoarele nouă luni. Adică pentru perioada ianuarie-septembrie 2020. Deci, inclusiv cele două salarii restante ar trebui plătite doar într-un procent de 50 %!

Ioan Niculae astra giurgiu

„FIFPRO consideră ilegală și imorală decizia Astrei de a le propune jucătorilor reduceri salariale pe o perioadă de 9 luni, în timp ce oferă plata la jumătate a salariilor pe care nici nu le-a achitat. Acest abuz nu poate și nu va fi tolerat.

Situația de la Astra vine dupa alte știri din România care anunță că unele cluburi au băgat jucătorii „nedoriți” în șomaj tehnic. FIFPRO și AFAN (sindicatul național al jucătorilor) vor continua să-i susțină pe jucătorii din România”, a fost reacția sindicatului într-o postare pe contul său oficial de pe o rețea de socializare.

CITEȘTE ȘI –>> Becali, chemat la bară! Jucătorul care nici nu vrea să audă de suspendarea contractului

reduceri salarialemesajrețea de socializareAstrafifpro
arena nationala

EURO 2020 | Motivul pentru care autorităţile nu au tras acoperişul Arenei Naţionale

Medici Eriksen

Unul dintre medicii care l-au salvat pe Christian Eriksen: ,,S-a agăţat de viaţă”