SONDAJ: Cine ați dori să fie următorul selecționer al României?

Drama neștiută a unuia dintre cei mai mari fotbaliști. A fost abuzat sexual în copilărie

Articol de Vlad Ciotoran - Publicat sâmbătă, 23 octombrie 2021, ora 18:38,
COPIL ABUZAT. Foto; Profimedia Images
COPIL ABUZAT. Foto; Profimedia Images

​Patrice Evra, fost component al naționalei de fotbal a Franței, a declarat vineri, într-un interviu acordat The Times că a fost abuzat sexual când avea doar 13 ani. Agresorul sexual a fost de unul dintre profesorii săi.

În interviul acordat cu ocazia publicării autobiografiei sale, Evra a dezvăluit că a fost mult mai dificil să-i dezvăluie faptele mamei sale decât să le amintească în autobiografia sa sau în interviuri. „Desigur, a fost foarte şocată”, a spus el pentru cotidianul britanic. „A fost un moment dificil pentru mine şi încă nu le-am spus unor fraţi şi prieteni apropiaţi”, a adăugat el.

Fostul fundaş a decis să facă publică această chestiune pentru a ajuta alţi copii care ar putea fi într-o situaţie similară. „Nu încerc să îi fac pe oameni să aibă milă, este o situaţie dificilă”, a spus el. „O mamă nu se aşteaptă să audă astfel de lucruri de la propriul copil. I-am spus abia acum când am 40 de ani. A fost un mare şoc pentru ea, cu multă furie. <Nu trebuie să-l pui în cartea ta, este privat, Patrice>, mi-a spus ea. Dar i-am spus că nu este vorba despre mine, ci despre ceilalţi copii şi ea mi-a răspuns că e în regulă, că a înţeles„.

Acesta a precizat că nu a depus plângere împotriva atacatorului său. „Primul lucru pe care mi l-a spus mama a fost: <Dacă nu o faci, o voi face. Dacă mai este în viaţă, o să-l ucid>. Dar l-am îngropat atât de adânc în mine, încât nu m-am gândit să depun o plângere”.

Evra a mai spus că atunci când avea 24 de ani şi juca pentru Monaco, a primit un apel de la poliţie cu privire la presupusul său atacator, dar nu a putut spune ce i s-a întâmplat: „Să trăiesc cu asta este unul dintre cele mai mari regrete ale mele, pentru că aş fi putut ajuta atât de mulţi oameni„, a precizat el.

Citește și UN FOST FOTBALIST A MURIT ELECTROCUTAT DUPĂ CE I-A CĂZUT TELEFONUL ÎN APĂ. AVEA 38 DE ANI

abuzatrealitateasexualpatrice evra