Selecționerul Norvegiei a prins curaj după egalul cu Spania! „Să câștigăm în România”

Articol de Realitatea Sportivă - Publicat duminică, 13 octombrie 2019, ora 11:19,
lagerback
lagerback

Naționala Norvegiei a produs surpriza serii de sâmbătă în preliminariile EURO 2020, după ce a obținut un egal cu Spania. Selecționerul echipei nordice, Lars Lagerback, este optimist înaintea meciului cu România de pe Arena Națională, dar recunoaște că Norvegia are nevoie de jocul rezultatelor pentru a obține calificarea la Campionatul European.

La Oslo, Spania a deschis scorul în minutul 47, prin Saul.

Deși ibericii au dominat, Norvegia a dat lovitura pe final, în minutul 90+4, când Joshua King a transformat un penalty.

România – Norvegia se joacă marți, de la ora 21:45, pe Arena Națională, cu 30.000 de copii în tribune.

Norvegia a egalat Spania din penalty în prelungiri. Marți, #LuptamImpreuna cu 30.000 de copii în tribunele Arenei Naționale să îi învingem pe nordici❗? bit.ly/ROU_oct

Publicată de Echipa națională de fotbal a României pe Sâmbătă, 12 octombrie 2019

Sunt mulțumit de cum au decurs lucrurile. La pauză, le-am spus jucătorilor că trebuie să menținem atenția la maximum în apărare și să ne folosim de calitățile lui Elabdellaoui și Aleesami pe benzi. Ideea eră să găsim spații în apărarea Spaniei, pentru că fundașii lor de bandă urcau foarte mult.

Am fost foarte stresat astăzi! Cu o înfrângere, Norvegia ar fi ieșit din cursa pentru locul 2 în grupă. Acum, sperăm din nou, deși echipa noastră are nevoie și de ajutorul celorlalte rezultate.

Mai întâi, trebuie să ne concentrăm pe meciurile noastre și să le câștigăm. Spania ar trebui să învingă Suedia, marți, iar România ar trebui să obțină punct sau puncte cu Suedia în luna noiembrie. Dar mai întâi trebuie să câștigăm noi în România.

Sunt un realist optimist, am încredere în șansele noastre. Cu Spania am făcut probabil cel mai bun meci de când sunt selecționer. A fost un efort fantastic din partea jucătorilor, având în vedere și calitatea adversarului. Ne-am creat destule șanse de gol. Mă aștept să repetăm prestația marți„, a spus Lars Lagerback, citat de site-ul publicației Dagsavisen.

În meciul tur, Norvegia și România au încheiat la egalitate, scor 2-2.

preliminariicalificarelagerbackeuro 2020romanianorvegiaselectionerlars lagerback