Semnal de alarmă pentru Universitatea Craiova: ”Nu poate exista așa!”
Universitatea Craiova s-a făcut de râs la Iași. Poli s-a impus cu 2-0 pe un teren extrem de afectat de ploaia care s-a abătut peste oraș. Oltenii se distanțează, după acest rezultat, de prima poziție din Superliga României.
Meciul de la Iași a fost influențat masiv de furtună. Din minutul 70, mingea a fost imposibil de controlat. Până atunci însă, echipa din Bănie trebuia să rezolve partida. Vedeta Universității Craiova, Alexandru Mitriță, a ratat un penalty, iar colegii săi și-au bătut joc de câteva ocazii imense.
Obiectivul oltenilor rămâne și în acest sezon câștigarea campionatului. Lucrurile se complică însă, parcă inexplicabil. În ultimele 3 etape, echipa lui Costel Gâlcă nu a obținut nicio victorie. U Cluj, echipa de pe primul loc, poate să ia acum un avans masiv.
Recent, Marcel Popescu, fostul președinte din Bănie, a vorbit despre echipa patronată de Mihai Rotaru.
„Craiova nu poate exista cu tribunele goale sau cu doar 20% din capacitate. Înainte erau 40.000 de locuri și 10.000 de oameni stăteau afară.
Acum e un stadion superb, cu 18-19 mii de suporteri la un meci. Devii foarte interesat. Nu, Craiova, în marea performanță, este o echipă care are 75% din capacitate sold out, dar pentru asta nu trebuie să aibă oscilațiile și sincopele pe care le are.
În momentul de față, din Craiova a rămas doar numele. Îi lipsește spiritul, îi lipsește legitimitatea pe care ți-o dau suporterii. Ei te pot dezmoșteni.
Aud nebunia asta și mă întreb cum e posibil: ‘Am adus un antrenor, schimbă sistemul.’
Eu nu cred că e o soluție. Pentru că, dacă aduci la Filarmonica din Craiova un dirijor care schimbă repertoriul, trebuie să schimbi și instrumentele.
Continuitatea și perseverența într-o anumită exprimare, de la nivelul juniorilor până la echipa mare, este demonstrată și viabilă la marile puteri. Așa cum Barcelona a început cu Cruyff și continuă cu același stil de joc.
Dacă vine un antrenor acum și spune că de mâine jucăm 4-2-3-1, îi spui ‘La revedere! Joci ce vrem noi, nu ce vrei tu’”, a declarat Marcel Popescu, pentru Sport.ro.
„Asta e problema care a dus la o singură echipă în grupe. Nu poți fi o mare echipă decât dacă ești recunoscută național și internațional, adică să fii în grupe. De 10 ani aud: ‘Jucăm în cupele europene.’ Nu, nu jucăm. Cupele europene încep în septembrie, atunci încep facultățile. La facultate dai examen în iulie, și dai, și dai, și nu intri.
Este o diferență. Cupele europene sunt grupele, fie în formatul nou, fie în cel vechi, nu contează. Să joci cu sold-out, cu pachete vândute integral, pentru că altfel se așterne uitarea. Iar uitarea la marea echipă a Craiovei nu a fost posibilă, pentru că învingeai campioni mondiali… Istoria Craiovei, performanțele ei, s-au suprapus și peste performanțele fotbalului românesc. Să bați campioana mondială, Italia, cu 5-6 jucători titulari de la Universitatea Craiova, este o mare performanță”, a continuat fostul oficial.