VIDEO | Sezonul a luat sfârșit! Ianis Hagi, încoronat campion în Scoția, alături de Rangers

Articol de Ciprian Chirilă - Publicat sâmbătă, 15 mai 2021, ora 20:46,
ianis hagi

Sezonul din Scoția a luat oficial sfârșit, iar Rangers, cu Ianis Hagi în echipă, a ieșit campioană, una istorică.

Ediția 2020-2021 a campionatului s-a încheiat en fanfare cu victoria categorică, scor 4-0, în fața celor de la Aberdeen. Ianis Hagi a fost titular și a pasat decisiv la unul dintre goluri.

Imediat după fluierul final, jucătorii, prin intermediul căpitanului Tavernier, au primit mult doritul trofeu chiar pe teren. După aceea, a început sărbătoarea pentru mijlocașul român și colegiii săi, chiar pe impunătorul Ibrox Park.

Pentru Rangers este primul campionat după zece ani de așteptare, o perioadă în care clubul a fost greu încercat de probleme financiare, sportive și nu numai. Însă, sezonul recent încheiat a fost unul istoric pentru ”protestanți”. Gruparea de pe Ibrox a stabilit niște recorduri absolut neverosimile pentru fotbalul scoțian și britanic: 32 victorii și șase egaluri, 26 meciuri fără gol primit, doar 13 goluri încasate sunt cifrele unui sezon de uitat pentru fanii ”protestanților”, în care echipa lor a terminat neînvinsă.

Ianis Hagi a fost și el în mijlocul evenimentelor. Mijlocașul de 22 ani, curtat intens de Sevilla și Lazio, a fost un om important pentru parcursul fără greșeală al lui Rangers. Românul a încheiat sezonul cu șapte goluri și 12 assist-uri, categorie la care primit titlul de cel mai bun pasator din Scoția. Nici fanii nu s-au lăsat mai prejos decât jucători și au ieșit în străzi, in jurul stadionului, pentru a celebra cel de-al 55-lea titlu de pe Ibrox.

A fost un sezon cu adevărat memorabil și pentru Steven Gerrard, antrenorul care nu a reușit să ia campionatul ca jucător în Anglia. Fostul mijlocaș legendar al formației Liverpool  a luat titlul în Scottish Premiership, după o carieră întreagă în care a ratat Premier League.

CITEȘTE ȘI –>> Ianis Hagi, sfătuit să plece de la Rangers: ,,Dacă are oportunitatea, ar trebui să profite de ea”

realitateacampionscoțiaianis hagisezon istoricrangers
Becali palme

Gigi Becali a transferat un nou atacant la FCSB! Fotbalistul vine din Liga 1

Soccer : Uefa Champions League 2020  2021 : Atalanta 0-5 Liverpool

Care va fi primul meci arbitrat de Ovidiu Hațegan, la EURO 2020