Şi-au onorat gloriile! Dobrin şi Balaci, omagiaţi în Trivale!

Articol de Razvan Panaitescu - Publicat vineri, 25 septembrie 2020, ora 21:16,
balaci dobrin
balaci dobrin

FC Argeş şi Universitatea Craiova au dedicat prima întâlnire în Liga 1 după revenirea piteştenilor gloriilor Nicolae Dobrin şi Ilie Balaci!

Jucătorii celor două echipe au ieşit înaintea jocului cu tricouri imprimate cu chipurile celor doi coloşi ai fotbalului românesc.

?‍♂️ Hai, băieții! Jucătorii noștri și cei ai Argeșului au pășit pe gazon în tricouri personalizate cu Balaci și Dobrin.#SustineStiinta #AsaELaCraiova #CampioniLaSuporteri

Publicată de Universitatea Craiova pe Vineri, 25 septembrie 2020

În ziua meciului de la Piteşti, Universitatea Craiova a postat un pasaj din cartea „Campioana unei mari iubiri”. În rândurile publicate era evocat un episod dintr-unul din duelurile clasice ale fotbalului românesc. La Piteşti, Ilie Balaci a marcat unul dintre cele mai rapide goluri din Divizia A, făcându-l să ridice din sprâncene pe marele Dobrin.

,,În tribunele stadionului din Trivale nu aveai loc să arunci un ac. La mijloc era Dobrin, mai erau Vlad, Olteanu, Jercan, Radu I. Tribunele, incandescente. Numele lui Dobrin – pe buzele tuturor.

Argeșenii pun mingea în joc. De pe semicerc țâșnește un puști blond, destul de subțirel, face pressing, câștigă balonul din fața a trei jucători piteșteni, o cursă scurtă și de la circa 25 de metri șutează senzațional la vinclul porții lui Stan.

Nimănui nu-i venea să creadă. Tribunelor, care scandau numele echipei li s-a frânt brusc elanul vocal și peste arena din Trivale s-a așternut liniștea.

Atunci, în liniștea aceea nefirească, Dobrin l-a întrebat pe Olteanu:
– Cine-i ăsta?
– Care ăsta?
– Ăl cu boaba.
– Zău că nu știu. Eu țineam la Oblemenco.”

Înainte de a repune mingea în joc, Gicu Dobrin l-a căutat cu privirea dincolo, în tabăra cealaltă, pe ,,ăl cu boaba”. Golul lui Balaci, mezinul echipei. Cel mai rapid gol al campionatului, gol înscris în secunda 40 a meciului, primul gol al lui Balaci, jucătorul cel mai bun al meciului de pe gazonul lui Dobrin, acolo unde puțini îndrăzneau să se ridice peste valoarea asului piteștean” Laurențiu Dumitrescu – ,,Campioana unei mari iubiri”.

FC Argeş a revenit în actualul sezon în Liga 1 la 11 ani de la retrogradarea din 2009.

Divizia Aliga 1nicolae dobrinuniversitatea craiovatrivaleilie balacifc argeșomagiu