Simona Halep a abandonat în turul 1 la Trophee Clarins, după ce câștigase primul set! Românca a acuzat probleme la genunchi

Articol de Gabriel Ion - Publicat miercuri, 15 mai 2024, ora 19:04,
Simona Halep
Simona Halep

Jucătoarea română de tenis Simona Halep (1149 WTA) a abandonat în primul tur al turneului WTA 125 Trophee Clarins, de la Paris.

Simona Halep s-a retras în setul 2 al meciului cu McCartney Kessler din cauza unor probleme la genunchi

Halep, revenită în martie după o suspendare îndelungată, s-a retras în setul doi al meciului cu sportiva americană McCartney Kessler (123 WTA), după o oră şi 28 de minute de joc, din cauza problemelor la genunchi.

Românca a câştigat primul set cu 7-5, în 58 de minute, după ce a fost condusă cu 5-4. A fost un set cu multe breakuri, trei reuşite de Kessler şi patru de Halep.

În al doilea set, Kessler a început cu break. Al doilea game a fost mult mai echilibrat, însă a fost câştigat tot de americancă. Rapid, Halep s-a redresat şi a câştigat rapid gameul 3 pe propriul serviciu.

Fostul lider WTA a avut însă nevoie apoi de timeout medical pentru a se interveni la piciorul său stâng, în zona genunchiului, la care avea probleme. Jocul a continuat cu două gameuri câştigate de Kessler şi de Halep pe propriul serviciu.

Halep a avut nevoie însă din nou de fizioterapeută şi a renunţat să mai continue, la scorul de 3-2 pentru adversara sa.

Confruntarea a fost programată iniţial marţi, dar a fost amânată pentru miercuri din cauza ploii.

Gabriela Ruse joacă în turul 2 la Trophee Clarins cu Nao Hibino sau Kristina Mladenovic

Pentru Halep a fost al doilea meci în circuitul WTA după ce a revenit în martie în competiţii după o perioadă lungă de suspendare.

Românca a primit wild card prima dată la Miami Open, turneu WTA 1000. Ea nu a trecut acolo de primul tur, fiind învinsă de Paula Badosa, scor 1-6, 6-4, 6-3.

Halep a primit apoi wild carduri şi pentru turneul de la Oeiras şi pentru Madrid Open, dar nu a participat la cele două competiţii, precizând atunci că are nevoie de mai mult timp pentru revenire.

Tot azi, Gabriela Ruse (148 WTA, vvenită din calificări), s-a calificat în optimi trecând în primul tur pe favorita 5, sportiva chineză Lin Zhu (57 WTA), cu 0-6, 6-1, 6-1.

În faza următoare, românca o va întâlni pe câştigătoarea meciului Nao Hibino (Japonia, 83 WTA) – Kristina Mladenovic (Franţa, 220 WTA).