Simona Halep și alți cinci sportivi, ținta criticilor înainte de Australian Open: „Este foarte ciudat acest lucru!”

Articol de Realitatea Sportivă - Publicat sâmbătă, 09 ianuarie 2021, ora 14:22,
halep
halep

Una dintre deciziile organizatorilor turneului de la Australian Open a stârnit foarte multe controverse chiar din partea sportivilor, înainte de debutul în prima mare competiție din acest an!

Australian Open 2021 va da startul începând cu data de 8 februarie 2021 și se va încheia pe 21 februarie. Turneul de la Melbourne reprezintă unul dintre cele mai importante competiții ale tenisului mondial. Printre participanții de la această întrecere va face parte și actualul loc 2 în clasamentul WTA, Simona Halep.

Australienii care organizează această competiție au comunicat că atât jucătorii, cât și jucătoarele de pe primele trei poziții din clasamentele ATP și WTA, să efectueze perioada de carantină la Adelaide, și nu la Melbourne, alături de ceilalți sportivi. O altă decizie care a produs revoltă în rândul participanților, a fost cea de includere a Serenei Williams (locul 11 WTA), în locul liderului mondial din acest moment, Ashleigh Barty, pe locurile de carantinare de la Adelaide.

Acest anunț a venit parcă de nicăieri, toți am fost surprinși când am auzit de asta. Este foarte ciudat, ca să mă exprim elegant. Vor avea chiar posibilitatea să meargă la sala de forță și să se antreneze acolo, la hotel, să-și facă exercițiile în mod normal.

Citește și Edi Iordănescu, pesimist înaintea startului de sezon: “Clasamentul spune că plecăm cu șansa a treia!”

Toți vor putea ieși, se vor putea recrea, vor putea chiar să trăiască normal. Ei au oricum o grămadă de privilegii. Dacă vor putea face mai mult decât noi, cei carantinați la Melbourne, deja nu mai e vorba despre aceeași pregătire. E ciudat pentru un sport în care se presupune că toți plecăm din același loc. Dacă aș fi pe locul 4 ATP, aș fi clar foarte deranjat, aș fi învins din start. Mă întreb ce s-ar fi întâmplat dacă Roger Federer ar fi acceptat să vină”, a spus Jeremy Chardy (locul 72 ATP), pentru L’Equipe.

Cei șase sportivi care au fost cazați separat față de restul participanților la Australian Open, sunt: Simona Halep (locul 2 WTA), Naomi Osaka (locul 3 WTA), Serena Williams (locul 11 WTA), Novak Djokovic (locul 1 ATP), Rafael Nadal (locul 2 ATP) și Dominic Thiem (locul 3 ATP).

Citește și Pentru Emerich Ienei, FCSB este Steaua: “Echipa din Liga 1 poate câștiga campionatul!”

simona halepaustralian open 2021tenisrealitateadeclaratii