Singurii oameni care l-au lăsat „mut” pe Ion Țiriac: „Nu sunt un om ușor de impresionat!”

Articol de Alexandru Dan - Publicat marți, 04 ianuarie 2022, ora 13:23,
Ion Țiriac. Foto: Profimedia
Ion Țiriac. Foto: Profimedia

Fostul mare sportiv român a dezvăluit numele singurelor persoane care au reușit să îi atragă atenția de-a lungul vieții sale, prin prisma stilului de a se impune în fața celorlalți!

Ion Țiriac a nominalizat cei trei oameni în fața cărora a rămas fără cuvinte. Surprinzător sau nu, nu este vorba despre nicio personalitate din sport, ci despre fostul președinte al Statelor Unite ale Americii, Richard Nixon, fostul șah al Persiei, Mohammed Reza Pahlavi, și fostul șef de la Porsche, Ferdinand Anton Ernst Porsche.

În viața mea au fost doi-trei oameni care au reușit să mă impresioneze. Și nu sunt un om ușor de impresionat. Unul era Nixon, cu prezența sa veselă. Poate a fost și megalomania mea, gândindu-mă că eram în prima delegație comunistă românească care a fost primită vreodată la Casa Albă în ’69. Dar când Nixon a intrat în cameră, i-ai simțit prezența.

Al doilea a fost șahul Persiei. Și al treilea: Ferry Porsche. Îmi amintesc în 1984 când m-am dus să iau modelul 959. Făcuseră 200 și am ajuns la el să iau o mașină. Eram însoțit de acest băiat care tocmai câștigase Wimbledon. 17 ani, blond, nu avea permis de conducere (n.r. – Boris becker). Și am intrat în biroul acestui domn, Ferry Porsche. Porsche mi-a făcut o impresie uriașă. Și în al doilea rând: Porsche știe să facă mașini impecabile din toate punctele de vedere, a declarat Ion Țiriac pentru revista pasionaților de Porsche, conform Ziare.com.

Citește și Regretul lui Ion Ţirac la vârsta de 82 de ani: ,,Asta înseamnă că nu îți poți împărți timpul”

Ferdinand Anton Ernst Porscheion țiriacMohammad Reza Pahlavideclaratiirichard nixon