Sistemul VAR, din ce în ce mai aproape de Liga 1! Anunțul făcut de FRF

Articol de Alexandru Dan - Publicat luni, 19 iulie 2021, ora 20:19,

Sistemul VAR este tot mai cerut în campionatul României, mai ales după greșelile nenumărate ale arbitrilor din sezonul precedent!

Erorile din arbitrajul românesc au fost taxate pe zi ce trece mai mult de cluburile din Liga 1, care cer în continuare cu insistență introducerea sistemului de arbitraj video. După ce între Liga Profesionistă de Fotbal și Federația Română de Fotbal se iscase inițial un scandal de proporții pe marginea acestui subiect, sistemul VAR va fi introdus în cele din urmă în viitorul apropiat.

Răzvan Burleanu, președintele Federației Române de Fotbal, a oferit ultimele informații despre implementarea arbitrajului video în campionatul românesc. Șeful FRF a dezvăluit că cele două foruri naționale fac toate eforturile pentru ca tehnologia să fie adoptată în cel mai scurt timp și, potrivit spuselor acestuia, va mai dura 6-8 luni până la finalizarea proiectului.

”Încă de la început am considerat că este rolul cluburilor de Liga 1, dacă își doresc o implementare de VAR, să contribuie. Asta ne dorim. FRF și LPF și deținătorul de drepturi TV, care trebuie să aducă cât mai repede în țară simulatoarele.

Timpul necesar, după cum știți și v-am mai spus cu alte ocazii e între 6 și 8 luni. Suntem la limită. În momentul de față și FRF și LPF au reușit să contribuie financiar. Chiar în ultima ședință de CEX am aprobat 280 de mii de euro pentru acest proiect”, a dezvăluit Răzvan Burleanu, în cadrul unei conferințe de presă.

Citește și GINO IORGULESCU, DESPRE INTRODUCEREA VAR ÎN LIGA 1: ,,AM PUTEA SĂ-L FOLOSIM, DAR NU SUNT PREGĂTIŢI ARBITRII”

declaratiisistem varrazvan burleanuliga 1realitateafrfLPF