SONDAJ: Cine ați dori să fie următorul selecționer al României?

Sistemul VAR, tot mai departe de Liga 1! Când vor beneficia echipele de arbitrajul video

Articol de Alexandru Dan - Publicat sâmbătă, 11 septembrie 2021, ora 13:49,

Tehnologia de analiză video a fost tot mai cerută în campionatul României în ultimele sezoane, mai ales după greșelile nenumărate ale arbitrilor!

Erorile din arbitrajul românesc au fost taxate din ce în ce mai mult de cluburile din Liga 1, care cer în continuare cu insistență introducerea sistemului de arbitraj video. După ce între Liga Profesionistă de Fotbal și Federația Română de Fotbal se iscase inițial un scandal de proporții pe marginea acestui subiect, cele două foruri ale fotbalului românesc au ajuns la un consens, iar acum se așteaptă pașii următori.

Conform datelor Digi Sport, atât federaţia, cât şi liga au fost de acord să contribuie cu câte 280.000 de euro, iar cursurile arbitrilor au început din vara acestui an, la Grădiştea. Cu toate acestea, întârzierea sosirii aparaturii timp de două luni face ca și inaugurarea sistemului VAR să fie decalată, astfel că cel mai probabil Liga 1 va beneficia de această tehnologie abia din sezonul următor.

Sursa foto- Photo: Matthias Schrader/AP POOL/dpa, Profimedia Images

„În momentul de faţă nu am nicio garanţie că vom avea VAR în play-off. În momentul de faţă avem o întârziere a furnizorului de tehnologie. Simulatoarele trebuiau să fie din luna iunie la Bucureşti, dar nu le avem şi nu le vom avea nici săptămâna viitoare. Prin urmare, nu am nicio garanţie în momentul de faţă”, a spus Burleanu săptămânile trecute, în cadrul unei conferințe de presă.

Citește și GINO IORGULESCU, DESPRE INTRODUCEREA VAR ÎN LIGA 1: ,,AM PUTEA SĂ-L FOLOSIM, DAR NU SUNT PREGĂTIŢI ARBITRII”

liga 1sistem varrealitatea