Situație bizară în grupa României! Calificarea s-ar putea decide la loviturile de departajare

Articol de Gigi Grigorescu - Publicat sâmbătă, 24 septembrie 2022, ora 22:50,
După 2 etape este egalitate perfectă între echipele României și Letoniei. Sursa foto: frf.ro
După 2 etape este egalitate perfectă între echipele României și Letoniei. Sursa foto: frf.ro

Naționala de fotbal U19 a României a remizat cu Lituania, 0-0, in Grupa 6 din turneul de calificare la Turul de Elită.

Departajarea între România și Letonia s-ar putea face la loviturile de departajare

Meciul a avut loc pe Stadionul „Anghel Iordănescu” din Voluntari, iar primele probleme au apărut înainte de startul partidei, deoarece instalația de nocturnă nu funcționa la parametri optimi.

Ca urmare, arbitrul scoțian David Munro a decis să amâne startul cu aproximativ zece minute. În minutul 30, instalația de nocturnă a cedat. În cele din urmă, organizatorii au reușit să o repornească, iar partida a fost reluată după zece minute.

Selecționerul Alexandru pelici i-a folosit pe Dincă – Maftei, Grigore-Huideș, Duțu, Borza –Boțogan, Vulturar (45-Sala) – Bordușanu, El Sawy (61-Trică), Radaslavescu (61-Musi) –Burnete (87-Leață). Pe banca de rezerve au mai luat loc portarul Lefter și jucătorii de câmp Șuteu, Pașcalău, Kovacs și Bujor.

Pentru a ajunge la turneul de elită, naționala pregătită de Alexandru Pelici va trebui să se claseze la finalul turneului din România pe unul dintre primele două locuri. În acest moment, Austria este lider 4p, urmată de Letonia și România cu câte 2p și Lituania 1p.

În ultima etapă, pe 27 septembrie, au loc meciurile România – Austria și Letonia – Lituania. Pentru a-și îndeplini obiectivul, tricolorii au nevoie de victorie.

O situație ciudată va fi dacă ambele meciuri se încheie la egalitate, cu același scor. Astfel, Letonia și România ar fi la egalitate perfectă (în prezent, ambele au același golaveraj, 0-0) și nu vor putea fi departajate de primele patru criterii, care sunt, în ordine:

  • scorul în meciul direct
  • diferența de goluri în meciul direct
  • diferența de goluri în toate meciurile din grupă;
  • goluri marcate în toate meciurile din grupă.

Ca urmare, se va trece la al cincilea criteriu de departajare, care este executarea loviturilor de departajare.

u19letonialituaniaaustria